Bursa’da PKK’nin bölge sorumluları yakalandı foto

Bursa’da PKK’nin bölge sorumluları yakalandı foto

Bursa’da düzenlenen operasyonda, aralarında PKK'nin gençlik yapılanması Bursa bölge sorumlusunun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Bursa’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden PKK’nin gençlik yapılanması ve Özgür Kadınlar Kongresi’nin (KJA) Marmara bölge sorumluları olduğu öğrenilen 2 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Bursa Terörle Mücadele Şube ekipleri, 1 Mayıs'ta Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde şüpheli davranışlarda bulunan M.S'yi durdurdu. Bu kişinin yapılan üst aramasında, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Aramadan sonra hemen gözaltına alınan M.S'nin, PKK örgütünün gençlik yapılanması Marmara Bölge sorumlusu olduğu belirlendi. Gözaltına alınan M.S üzerinden soruşturmayı derinleştiren terörle mücadele ekipleri, merkez Nilüfer ilçesinde yaptıkları operasyonda KJA'nın Marmara Bölgesi sorumlusu M.T. ve Uludağ Üniversitesi öğrencileri A. E. ile E.Y'yi de gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M. S. ve M. T, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı A.E. ve E. Y.’nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.