Bursa’da Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Bursa’da Siyer Sınavı'na yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Siyer Sınavı'na Bursa’da binlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na Bursa’dan binlerce kişi katıldı.

İl genelinde 23 okulda sınava giren 10 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın yarışmacı, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

Sınav hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü Zeki Aras, “Bursa’da bu yıl Hz Muhammed’in hayatının anlatıldığı Siyer Sınavı’nın 6’ıncısı düzenliyoruz. 6 yıldır Bursa’da Siyer Sınavı programları düzenliyoruz. Başvuru ve katılımın daha da arttığı bir dönemdeyiz.” dedi.

Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin, Bursa’da 10 bin katılımın olduğunu ifade eden Aras, “Siyer Sınavı’nı bu yıl Bursa’da merkez ile birlikte 23 ayrı okulda düzenliyoruz. 10 bin kişinin başvuru yaptığı sınavımıza yaklaşık yüzde 85 oranında katılım söz konusu. Sınav süresine kadar ciddi bir emek harcandı. Onlarca okul, yüzlerce gözetmen ve binlerce katılımcının katılım sağladığı bir sınavdan söz ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz. Sınava katılım sağlayan, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.