Bursa’da yetim çocuklar giydirildi

Bursa’da yetim çocuklar giydirildi

Avrupa Yetim-Der, ‘Yetim Giydirme Projesi’ kapsamında bayram öncesi ve okul sezonu dolaysıyla Bursa’da 30 yetimi giydirdi.

Merkezi Almanya'nın Bopfinge kentinde bulunan Avrupa Yetim-Der (İnternational Help Organization Pro Orphans) Yetim Giydirme Projesi kapsamında bayram öncesi Bursa’da 30 yetim çocuğu giydirdi.

Yaptığı yardımlarla hayırseverler ile yetimler arasında köprü görevi üstelenen Avrupa Yetim-Der, başlattığı ‘Yetim giydirme projesi’ kapsamında 30 yetim çocuğu baştan aşağı giydirerek sevindirdi.

Bayram öncesi ve okul öncesi sezonunda yetimlere destek olmak için sürekli yaptıkları giydirme projesine Bursa’da da 30 yetimi giydirerek start verdiklerini belirten Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, “Hem Kurban Bayramı hem de okulların açılma dönemi olduğu için yardımlarımıza Bursa’dan start verdik.” diye konuştu.

Bundan sonra da Konya’ya geçeceklerini dile getiren Ateş, “Bu konuda özellikle hayırseverlere şunu söylemekte kendimizi sorumlu görüyoruz. Avrupa’da yaşayan hayırseverlerimiz belki bir yetim çocuğu bir mağazaya götürüp giydirme mutluluğunu yaşayamazlar. Fakat 30 euro değerinde bir parayla bir yetimi, mağdur bir çocuğu giydirebilirler.” şeklinde konuştu.

Avrupa ve Türkiye’ de ki yardımseverlere seslenen Ateş, “Gelin bekleyen gözlere umut olalım. Ve bu yetim çocuklara el uzatalım.” dedi.

Bursa Umut Kervanı Derneği aracılığıyla Avrupa Yetim-Der tarafından giydirilen yetimlerden Gülbin Derya hayırseverlere ve Avrupa Yetim-Der’e teşekkür etti.

Avrupa Yetim Der çalışanları ve yardım yapan hayırseverlere teşekkür eden Berfin Güntay da bayram ve okul öncesi yapılan yardımları unutmayacağını söyleyerek, “Allah herkesten razı olsun.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.