​Bursalı Gençler Yemen için sabah namazında buluştu

​Bursalı Gençler Yemen için sabah namazında buluştu

​HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Ulu Camii’nde "Yemen İçin Dua Vakti Zulme Dur De!" temasıyla sabah namazı programı düzenlendi.

"Yemen İçin Dua Vakti Zulme Dur De!" temasıyla Ulu Camii’nde sabah namazında bir araya gelen HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, açlıktan ölümlerin yaşandığı Yemen ve kan ağlayan İslam Coğrafyaları için dua ettiler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Yılmaz, ümmetin dağınıklığını fırsat bilen batı ve yerli iş birlikçilerin İslam coğrafyasını savaş alanına çevirdiğini söyledi.

İdeolojik ayrılıklarından dolayı Arakan, Doğu Türkistan, Mısır, Libya, Filistin, Suriye ve Yemen’de kan akıtıldığını söyleyen Yılmaz, ellerinde en güçlü silah olan dua ile farkındalık oluşturmak için sabah namazında bir araya geldiklerini söyledi.

İslam coğrafyasında yeni yaraların açıldığını söyleyen Yılmaz, "Bölük-pörçük olmuş olan İslam ümmeti olarak bir yaramızı saramadan sürekli yeni yeni yaralar açılıyor coğrafyamızda. Arakan, Doğu Türkistan, Mısır, Libya, Filistin, Suriye ve Yemen. Ümmetin dağınıklığını fırsat bilen batı ve içimizdeki iş birlikçileri coğrafyamızı savaş alanına çevirdiler. Bu savaş alanlarından biri de mazlum ve kimsesiz Yemen." dedi.

"Mezhepsel ve ideolojik ayrılıklarımızdan dolayı Yemen’i hapsetmiş durumdayız"

Sabah namazında Yemen için dua ettiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, "Evet, kimsesiz diyoruz Yemen için. Çünkü biz Müslümanlar acılarımızın içinden acı seçer olduk. Suriye, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan için tüm Türkiye ayağa kalmışken mezhepsel ve ideolojik ayrılıklarımızdan dolayı Yemen halkını bulundukları toprak parçasına hapsetmiş durumdayız. Kimsenin Yemen’e dair söyleyecek tek sözünün, verecek tek tepkisinin olmadığı ve yine kimsenin sahiplenmediği Yemen’e ve Yemen halkına sahip çıkmak için, içinde bulundukları katliama, her 10 dakikada bir açlıktan ölen çocuklara ve milyonlarca Yemenlinin açlık, hastalık ve üzerlerine yağdırılan füzelerle her an karşı karşıya olduklarına bir araya gelişimiz ve elimizdeki en güçlü silah dua ile hem farkındalık oluşturmak istedik. Hem de Allah’a günün en bereketli saati olan sabah namazı saatinde Yemen için yakarmak istedik." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.