Bursalı sanayicilere ekonomi semineri

Bursalı sanayicilere ekonomi semineri

Bursalı sanayicilere verilen seminerde konuşan ekonomist Emre Alkin, 21. yüzyılda insanların güven istediğini söyledi.

Ekonomist Emre Alkin, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği’nin (DOSABSİAD) konuğu oldu. 

DOSABSİAD seminer salonundaki toplantıya; DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda işadamı ve sanayici katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, “Yılın sonuna doğru yılın genel bir değerlendirmesi yapılırken 2015 ile ilgili çok şeyler söylenecektir. Sanıyorum bunlardan en önemlisi dünya genelinde yaşanan bölgesel istikrarsızlıklar ile ekonomik gelişmeler olacaktır.” dedi.

Kitlesel iletişim araçlarının gelişmesi sayesinde globalleşen ve küçülen bir dünyada yaşandığını hatırlatan Moral, böyle bir düzende alınan kararların, sadece o kararları alan ve uygulayan ülkeleri değil tüm dünyayı etkilediğine dikkat çekti. 

Hasan Moral’in ardından işadamlarına hitap eden Ekonomist Emre Alkin ise olası ekonomik gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

“İnsanlar güven istiyor”

Kamu harcamalarını artırarak, piyasaya para salarak ve de para maliyetini düşürerek piyasaya canlılık katma düşüncesinin 20. yüzyılın paradigması olduğunu söyleyen Alkin, “Şimdi 21. yüzyılda insanlar güven istiyor. Geleceğe güvenle bakmak istiyor. Yoksa cebindeki parayı harcamıyor. Amerikan Merkez Bankası’nın yeni başkanı bunu keşfetti ve ne zamanki Amerikan halkı çok düşük faize karşı duyarlılığını yitirecek ve yatırım iştahını artıracak o zaman faizleri artıracak. Benim düşüncem 2015 yılında bunun olacağı. Hatta bir kere bu hakkını kullanacak ve 2016 içerisinde kademeli olarak faizi artıracağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Alkin, “3 liraya alışırsak her seviyeyi konuşuruz “

Doların yükselişinin FED’le alakasının zayıf olduğunu kaydeden Emre Alkin, dolar için 3 liranın önemli bir eşik olduğunu ve bu eşiğin aşılmasıyla birlikte bundan sonraki günlerde her seviyenin konuşulabileceğini dile getirdi.

Emre Alkin’in açıklamalarının ardından program soru-cevap kısmı ile devam etti. Programın sonunda DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral Emre Alkin’e teşekkür plaketi verdi. (İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.