"Büyük bir aşkla Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz"

"Büyük bir aşkla Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz"

Gaziantep'te okulların tatile girmesiyle beraber başlayan yaz Kur'an kursları camilerde ve Kur'an kurslarında bütün güzelliğiyle devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Kur'an ayında Kuran'la buluşalım" temasıyla Türkiye genelinde başlatılan yaz Kur'an kursları, Gaziantep'te her yaştan kız-erkek öğrencinin yoğun katılımıyla devam ediyor.

Camilerin yanı sıra mahalle aralarında bulunan sosyal tesis ve okuma salonlarında Kur'an kurslarına katılan öğrenciler, büyük bir aşkla Kur'an-ı Kerim'i öğrendiklerini söylediler.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, yaz dönemi boyunca Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra ilmihal, siyer ve Hz. Peygamber'in hayatını anlatan eğitimler aldıklarını dile getirdiler.

Şehitkamil Belediyesi Başak Konakları Sosyal Tesisi Okuma Salonu'na giden öğrenciler, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşıyorlar. Öğrenciler, bir yandan Kur'an-ı Kerim eğitimi alırken diğer yandan da hadis-i şerif, ilmihal, siyer ve dini eğitim bilgilerini alıyorlar.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Aleyna Palas, büyük bir aşkla Kur'an öğrendiklerini söyledi.

Palas, "Yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyorum. Burada Kur'an-ı Kerim'i tecvitle öğreniyorum. Kur'an-ı Kerim'i 4'üncü sınıfa geçtiğimde öğrenmiştim. Şu an tecvidi tam öğrendim. Burada aynı zamanda çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Hocalarımız, bizlere Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğretmeye çalışıyor. Hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Medine Kaya da "Buraya Kur'an öğrenmek için geliyorum. Burada Kur'an öğrenmenin yanı sıra çok eğlenceli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Yaz tatilimi burada geçiriyorum. Bunun yanı sıra hadis-i şerifleri öğreniyoruz. İlmihal, siyer ve dini eğitim bilgileri de öğreniyoruz. Hocalarımız da Kur'an'ı bize tecvitle öğretiyorlar. Yaz tatilimi burada geçirmek benim için çok iyi oluyor. Evde boş oturmaktansa burada Kur'an-ı Kerim'i eğlenceli bir şekilde öğrenmek benim için daha iyidir." ifadelerini kullandı. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler