Büyük devlet desteği olmadan hiç kimsenin dağlarda savaşma imkanı yok

Büyük devlet desteği olmadan hiç kimsenin dağlarda savaşma imkanı yok

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valiliğinin Cizre’de düzenlediği iftar programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak merkezdeki bir otelde kurum amirleri ile basına kapalı bir şekilde gerçekleşen toplantının ardından Valilik tarafından organize edilen iftar programına katılmak için Cizre ilçesine geldi.

Cizre Öğretmen Evinde organize edilen iftar programında Bakan Özhaseki’yi Kaymakam Ahmet Adanur karşıladı. İftar programına katılan vatandaşlarla selamlaşan Bakan Özhaseki Cizrelilerle iftar açtı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, zor bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, bu coğrafyanın jeopolitik konumu itibarıyla dış devletlerin kendi insanlarımızı kullanarak burada hak elde etmek istediğini söyledi.
Görünürde, hak arama mücadelesi adı altında özgürlük mücadelesi verdiklerini savunan kişilerin arkasında büyük devletlerin olduğunu söyleyen Özhaseki şöyle dedi:

"Büyük devlet desteği olmadan hiç kimsenin dağlarda savaşma imkanı yok"

“Hak arama özgürlük mücadelesi gibi görünse de  arkalarında büyük devlet destekleri ile ayakta duruyorlar. Zannediyor musunuz ki kandırılmış birkaç gençtirler. Evet kandırılmış gençler olabilir ama arkalarında büyük devlet destekleri var. Büyük devlet desteği olmadan hiç kimsenin dağlarda savaşma imkanı yok. O zaman içerisinde emperyalist güçlerin ve bu topraklar üzerinde gözü olanların hesapları neticesinde piyon olarak oynadığı bir çok zavallı çıkıyor ortaya. Bunların hepsi bu toprakların insanları ama arkalarındaki güçler onları öyle bir kullanıyorlar ki zaman içerisinde hepsi bu toprağın içinde ölüp gidiyorlar. Yazık değil mi, Günah değil mi? Bu topraklar kime yetmiyor? Şu içinde bulunduğumuz vatan coğrafyası içinde bir ucu Ege denizi, bir ucu Karadeniz, bir ucu Akdeniz. Dünyanın en güzel yerleri. Niye hep beraber kardeşçe yaşamayalım.”

Özhaseki, “Artık yaraları sarma zamanı geldi. Bu hesabı yapıyoruz şimdi. Bu hesabı her taraf için yapıyoruz. Sur için de yapıyoruz, Şırnak merkez, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova ve Nusaybin için de yapıyoruz. Yapılacak çok işimiz var. Bu işleri yaparken devlet olarak vazgeçmeyeceğimiz birkaç husus var.” dedi ve şunları ekledi: “Birincisi, Güvenlikten vazgeçmeyeceğiz. Çünkü güvenlik olmayınca hemen birileri bundan yüz buluyorlar ve bundan istifade ediyorlar. Devlet yok sanıyorlar. Elinde silahı ile ortaya çıkıyor ve kendini devlet zannediyor. Hiç bir devlet buna izin vermez. Hiç bir devlet kendi içerisinde bir silahlı grup çıkıp da yeni bir devlet kurulmasına izin vermez, öyle bir şey yok. İnşallah bundan sonra istikrar ve huzur daim olur. İkincisi Devletin teröristlere karşı sert ve kudretli bir eli vardı. Şimdi bundan sonra devletin kucaklama ve zararların temin hususunda ve kanayan yaraları sarması lazım. Evi yanmışsa tazmin edilmesi lazım . Dükkanı yanmışsa yerine getirilmesi lazım. Ticaretin canlandırılması lazım. Bütün bunların yapılması için yeni şimdi dönem başlıyor. Üçüncüsü,  Devlet olarak buraları ayrıcalıklı bölge ilan edip buraların kalkınmasını, ayağa kalkmasını sağlamak. Nasıl ayağa kaldıracağız bunların yolları çalışılıyor.”

İstanbul'daki olaya da değinen Özhaseki, “Terörün dini yok imanı yok, insafı yok. Eğer insafı olsaydı gidip de havaalanında 41 kişiyi öldürmezdi. Havaalanındaki insan ya çocuğunu bekliyor ya anasını bekliyor. Orada oturan masum insanı öldürmek hangi dinde var? Bu terör denen dinsiz imansızlar şuraya bir bomba atıyor 50 kişi ölüyor. Elinde ekmek olan kişide ölüyor durakta bekleyen de ölüyor. Bu barbarlık hangi dinde var? Büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Bu, kandırılmış 4 kişinin belası değil. Bu arkasında koca koca devletler olan ve bu coğrafya üzerinde hesabı var. Allah için sizden ricamız bunlara kanmamanız, bunlara destek vermemenizdir.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki'ye Vali Ali İhsan Su tarafından kilim ve Şehr-i Nuh gemi maketi hediye edildi.
Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Cizre Ulu Camii’de kılınan teravih namazının ardından Ankara’ya dönmek üzere özel uçakla Cizre’den ayrıldı. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler