Büyükşehir Belediyesi İtfaiye filosuna taze kan

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye filosuna taze kan

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 11 yeni araçla filosunu güçlendirdi.

Bölgenin en güçlü itfaiye filolarından birine sahip olan Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, alınan yeni araçlarla daha da güçlü hale getirildi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ihale kapsamında tamamı yerli üretim olan 11 araçtan, 32 metre mafsallı tam otomatik hidrolik merdivenli itfaiye aracı ile çift kabinli öncü itfaiye aracı İtfaiye Daire Başkanlığına teslim edildi.

Ayrıca ihale kapsamında 1 adet 44 metre merdivenli platform itfaiye aracı, 3 adet 18 metre merdivenli itfaiye aracı, 2 adet acil kurtarma aracı ile 3 adet dar alan ilk müdahale ve söndürme aracı ise önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine teslim edileceği belirtildi.  

7 gün 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini belirten İtfaiye Daire Başkanı Abdulilah Arvas, İtfaiye daire başkanlığı olarak, 13 grup amirliği ile 1 müfrezede 31 araç ve 286 personelle çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Alınacak olan yüksek kabiliyetli ve teknolojik donanımlarla desteklenmiş itfaiye araçları ile olaylara en hızlı şekilde müdahale etmeyi hedeflediklerini belirten Arvas, “Elimizdeki imkanlarla 2017 yılında 5 bin 617 olaya müdahale ederek, büyük bir başarıya imza attık. 2018 yılında filomuza katacağımız 11 yeni araçla İnşaAllah bölgenin en güçlü ve en iddialı itfaiyelerinden biri olacağız. Daha önce yaptığımız ihale kapsamında alacağımız, araçlarımızdan iki tanesini teslim aldık. İnşallah geriye kalan 9 aracımız da üretimleri tamamlandıktan sonra elimize ulaşacaktır” dedi. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler