Büyükşehir Belediyesi PKK’nin saldırısında ölen üyesini andı

Büyükşehir Belediyesi PKK’nin saldırısında ölen üyesini andı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, PKK’nin Bağlar’daki bombalı araç saldırısında ölen Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Tunç için anma töreni düzenledi.

Bağlar Batıkent meydanında,  polis servis otobüsüne PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında ölen 5 kişiden biri olan Bismil Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Tunç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi’nin düzenlendiği törende anıldı.

Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir ve Bismil Belediyesi Meclis Üyesi, Meclis Başkanlık Divanı Üyesi ve Meclis 2. Başkan Vekili de olan Tunç’un Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi’nde düzenlenen anma töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, her ölümün acı ve zor olduğunu, bunu kabul etmenin de kolay olmadığını belirtti.

Tufan Tunç’un ölümünün kendileri için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Kışanak, şöyle konuştu: “Bu olay sabırla, metanetle dostluk ve dayanışma duygularımızı güçlendirerek, daha güçlü bir mücadeleyi yürüterek, halkımızın barış özlemini gerçekleştirme sorumluluğunu bize yükledi. Bu elim olay bir kez daha hepimize bu toprakların aslında acıya, ölümlere doyduğunu bir an önce barışın, çözümün, özgür bir yaşamın artık gelmesi gerektiğini gösterdi.”

10 Mayıs Salı günü Bağlar Batıkent meydanında PKK tarafından polis servis otobüsüne düzenlenen bombalı araç saldırısında 5 kişi ölmüş 30’u aşkın kişi de yaralanmıştı. Saldırıda polis aracında bulunan 7 PKK zanlılarından Bismil Belediyesi Meclis üyesi Tufan Tunç, Zafer Koluman ve Mehmet Argül ölmüştü. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.