Buz sarkıtlarına dikkat!

Buz sarkıtlarına dikkat!

Van’da hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile birlikte çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor.

Şehir merkezinde ve insanların yoğun yaşadığı yerleşim yerlerindeki binaların çatı kenarında meydana gelen buz sarkıtları can ve mal güvenliğini tehdit etmeye başladı.  Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte çatılardaki buz sarkıtları özellikle yayalar için tehlike saçıyor.

 

Boyları bir metreyi bulan sarkıtların caddeleri kullanan yayalar için ciddi tehlikeler oluşturabileceği belirtilirken, buz pistine dönen yol ve kaldırımlar ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle okul çatılarında meydana gelen buz sarkıtları teneffüse çıkan öğrenciler için ciddi tehlike oluşturabileceği belirtiliyor. Van’ın Cumhuriyet mahallesinde bulunan anaokulun çatısında meydana gelen uzun buz sarkıtları okula giden minik öğrenciler için ciddi tehlike oluştururken, aynı mahallede bulunan bir diğer okul olan imam hatip ortaokulunun çatısında da aynı sarkıtların meydana gelmesi öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye sokuyor.

 

Van'ın Hatuniye Mahallesi'ndeki Fevzi Çakmak İlkokulu'na giden 10 yaşındaki 2'nci sınıf öğrencisi Ömer Çarpar, 2 Ocak 2014 tarihinde teneffüste okul bahçesinde arkadaşlarıyla oynarken başına çatıdan buz sarkıtı düştü. Başından yaralanan Ömer Çarpar, kanlar içinde yere yığılmıştı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan küçük Ömer, yolda yaşamını yitirmişti. Bu olaya rağmen okulun çatısındaki buzların hala temizlenmediği görülürken, okul yönetimi öğrencilere teneffüs yasağı getirmişti.

 

Bu olay henüz akıllarda iken veliler okul yönetiminin meydana gelen buz sarkıtlarını bir kazaya daha mal olmadan biran önce temizlemelerini ve önlem almalarını istiyor. (Sedat Karatay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.