​Buz tutan Engil Çayı üzerinde su ürünleri denetimleri yapıldı

​Buz tutan Engil Çayı üzerinde su ürünleri denetimleri yapıldı

​Van'ın genelinde göl, gölet, çay ve derelerde su ürünleri denetimleri devam ediyor.

Van’ın Edremit ilçesi Köşk köyü Mahallesi Engil çayının kuzeybatısında bulunan yüzeyi yaklaşık 10 santimetre buz ile kaplı olan sulak alan üzerinde su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tehlikeye aldırış etmeden tırıvırı ile yasak limit altı balık avcılığı yapan şahıslara gerekli cezai işlemler uygulandı.

Balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla Su Ürünleri denetim ekibi tarafından Van ilinde balıkların karaya çıkış noktalarının ve perakende balık satışı yapılan işletmelerin denetimi yapıldı. Perakende balık satışının yapıldığı işletmelerdeki tezgâhların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği kontrolü yapıldı. Yapılan denetimlerde balık boyları ölçüldü. Ölçümler sonucunda yasal limit altı balık satışının yapılmadığı tespit edildi. Görülen eksiklikler için gerekli uyarılar yapıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, “İnci kefali üreme dönemi olan 15 Nisan – 15 Temmuz avlanma yasağı döneminde gece gündüz denetimler yaparak kaçak avcılar ile mücadele ettiklerini, avlanma sezonunun açılması ile birlikte balıkların karaya çıkış noktalarında, perakende satış yerlerinde, göl, gölet, çay ve derelerde denetimlerin aralıksız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Görentaş, inci kefali balığının 3 ay boyunca üremek için geldiği tatlı suların ayrıca sazan balığının üreme ve yaşama alanları olduğunu buralarda ticari avcılığın yanında tırıvırı, manyat, serpme vb. ağlarla avcılık yapmanın ve yasal limit altındaki balıkların avlanılmasının yasak olduğunu, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler