Buzutnawa Partisi'nden ABD'nin Kudüs kararına tepki

Buzutnawa Partisi'nden ABD'nin Kudüs kararına tepki

​Buzutnawa İslami Parti Genel Başkanı İrfan Ali Abdulaziz, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Buzutnawa İslami Parti Genel Başkanı İrfan Ali Abdulaziz, ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararını İLKHA'ya değerlendirdi.

ABD’nin Kudüs’ü sözde siyonistlerin başkenti olarak tanıması hakkında daha önce bir açıklama yaptıklarını hatırlatan  Abdulaziz, alınan bu kararın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ve bunu ret ettiklerini belirttiklerini aktardı.

Abdulaziz, "Bize göre Trump'ın almış olduğu karar uluslararası hukuka aykırı alınmış bir karardır. Alınan bu karar 1967'den beri işgal edilmiş yerlerin işgalini sürdürüyor. Bundan dolayı bu karar uluslarası hiçbir hukuka uymuyor. Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi ABD’nin dışında olan 14 devletin hiç biri bu kararı kabul etmiyor." dedi.

İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararlardan, "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" maddesine değinen Abdulaziz, Kudüs'ün tamamen Filistin'e ait olduğunu ve siyonistlerin işgali altında olduğuna işaret etti.

Abdulaziz, "Oslo anlaşmasından birkaç yıl sonra (doğu ve batı) terimi kullanılmaya başlandı. Doğu Kudüs asıl Kudüs'tür. Mescid-i Aksa ve eski mahalleler, Burak ve her üç dinin kutsal yerleri burada bulunmaktadır. Ama Batı Kudüs'te eski tarihi eserler yoktur. Araplara göre doğu Kudüs daha önemlidir." ifadelerini kullandı. 

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler