Cafer Gizli cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Cafer Gizli cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Mersin’in Silifke ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi’nde kampta olan öğrencilerin içerisinden PKK’li bir grubun saldırısı sonucu katledilen 11’inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli cinayetinin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öğrenciler için düzenlediği ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Diyarbakır ve farklı illerden Mersin’e götürülen öğrenciler içerisinde bir grup PKK’linin dindar öğrencilere barbarca saldırması sonrası Cafer (Hüseyin) Gizli isimli öğrenci şehid olmuştu.

Cafer Gizli’nin katledilmesiyle ilgili cinayet anını kaydeden kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sahil tarafından koşarak gelen elleri sopalı, bıçaklı PKK’li grubun, Gizli ve arkadaşlarının bulunduğu tesisin idare bölümüne büyük bir öfkeyle saldırdığı, camı-çerçeveyi indirdiği, daha sonra içeriye girip öğrencileri darp ettiği görülüyor.

Ardından Cafer Gizli, saldırının dozajının artmasından dolayı bulunduğu idare binasının penceresinden dışarı çıkarak saldırgan gruba müdahale ediyor. Kameralara yansıyan görüntülerde Cafer’in saldırgan grubu dağıttığı görülürken, daha sonra Mehmet Duman olduğu belirtilen kişinin elindeki bıçakla koşarak Cafer’e yanaşıp birkaç defa yaraladığı dikkat çekiyor.

Kısa bir müddet aldığı bıçak darbeleri yüzünden sendeleyen Cafer Gizli’nin daha sonra başını ve sırtını tutup birkaç adım attıktan sonra yere yığıldığı kameralara yansıyor.

Cafer’in yere düşmesiyle de saldırgan grubun hızlı bir şekilde olay yerinden kaçtıkları görülüyor.

Öte yandan cinayetle ilgili başlatılan soruşturma sonrası açılan davanın ilk duruşması, 17 Mayıs Salı günü Mersin’in Silifke ilçesinde görülecek.

Silifke Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan davada, tutuklu tek sanık olan Mehmet Duman’ın yargılanmasına başlanacak. Dava iddianamesinde sanık Mehmet Duman’ın ve beraberindeki Hakkâri’den gelen öğrencilerin sahilden toplandıkları sopa ve benzeri cisimleri ellerine alarak Cafer Gizli’nin bulunduğu odaya saldırarak camlarını kırdığına yer veriliyor.

Savcılık iddianamesinde, katil zanlısı Mehmet Duman’ın kampa geldiğinde yanında getirdiği bıçağı Cafer Gizli’nin karın bölgesine sapladığı ve Gizli’nin kavgadan geriye doğru çekilip yere yığıldığı belirtiliyor.

Cinayet olayıyla ilgi Cafer Gizli’nin ailesi ise açılan davada sadece bir tutuklu sanığın olmasının adil olmadığını, olay anında, öncesinde ve sonrasında ihmali bulunan görevlilerin, öğrencileri provoke ettiği iddia edilen eğitimcilerin de yargılanması gerektiğini belirtiyor. Baba Salih Gizli, oğlu Cafer’in büyük bir grubun saldırısına maruz kalarak katledildiğini ama sadece bir kişinin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.