Cafer Gizli Davası 27 Ekim’e ertelendi

Cafer Gizli Davası 27 Ekim’e ertelendi

Mersin’in Silifke ilçesinde öğrenci kampında PKK’li bir grup tarafından Cafer Gizli’nin katledilmesine ilişkin açılan davanın 2’inci duruşması bugün Silifke Adliyesi'nde görüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın lise öğrencileri için düzenlediği ‘Kış Kampları Projesi’ kapsamında Diyarbakır’dan Mersin’in Silifke ilçesine götürülen öğrenciler arasında bulunan Cafer Gizli’nin, kamptaki bir grup PKK’li tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 2’inci duruşması Mersin’in Silifke ilçesinde görüldü.

Davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Duman’ın video konferans (SEGBİS) yöntemiyle katıldığı duruşma, 27 Ekim 2016 tarihine ertelendi.

Davanın 2’inci duruşmasında daha önceden ifadeleri alınamayan 4 kişinin talimatla ifadelerinin alınmasına karar verilirken, savcılık ifadelerinde olayın içerisinde olduklarını kabul eden davadaki diğer şüphelilerin talimatla alınan ifadelerinde olayın dışında olduklarını söyledikleri görüldü. Kurum çalışanlarını dinleyen mahkeme heyeti, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü cinayetin işlendiği kapmta keşif yapma kararı aldı. 

Cinayetin yaşandığı kampın müdürü, güvenlik görevlisi, temizlikçisi (aynı zamanda teknik işlerden sorumlu) de görülen duruşmada dinlenildi. Kurum yetkili ve çalışanları cinayet olayındaki ihmalleri örtbas etmeye yönelik ifadeler verirken, kampta sadece bir güvenlik görevlisinin oluşu olayın yaşanmasında güvenlik zafiyetinin olduğunu gösterdi.

Duruşmaya katılan Cafer Gizli’nin babası Salih Gizli ise mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini belirtirken, mahkemeden adil bir yargılama beklediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Mehmet Duman’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken bir sonraki duruşmayı 27 Ekim 2016 tarihine erteledi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.