Çalık, kadın kültür ve sanat merkezi açılışına katıldı

Çalık, kadın kültür ve sanat merkezi açılışına katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, Diyarbakır'da Rabia - Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Diyarbakır'a bir dizi temalarda bulunmak için gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, merkez Yenişehir Belediyesince yapımı tamamlanan "Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Açılışa, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç'ın yaptığı duadan sonra bir konuşma yapan Çalık, bugüne kadar Diyarbakır'a toplamda 26 buçuk milyarlık yatırımı yaptıklarını belirtti.

Çalık, "Bugün Rabia - Tül Adeviyye meydanından, Rabia - Tül Adeviyye annemizden ismini alan kadın ve kültür merkezimizi açıyoruz. Diyarbakır, bundan sonra bu yatırımlarla anılacak. Daha önce aynı şehrimize, aynı ilçemize paralar akıyordu. Onlar terör örgütlerinin finansında kullanılıyordu. Ve şimdi gelen paralar, destekler; Diyarbakır'a, Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmete dönüştürülmüş vaziyette. Ve inşallah burada eğitimler verilecek; kültürel, sanatsal faaliyetler devam edecek. Diyarbakır'a bugüne kadar toplamda 26 buçuk milyarlık yatırımı sizlerle buluşturduk ve Aile ve Sosyal Politika Bakanlığımızın yaklaşık 5 katrilyonluk yatırımlarını sizlerle buluşturduk." dedi.

"Hiç kimsenin bu aziz kentin anlaşılmasının önüne geçmesine vermedik vermeyeceğiz"

Çalık'ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise hiç kimsenin Diyarbakır'ın anlaşılmasının önüne geçmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Güzeloğlu, "Rabia - Tül Adeviyye kültür ve sanat merkezini siz değerli katılımcılarla özellikle hanım efendilerin hizmetime sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hiç kimsenin ne devlet ve milletin kutlu yürüyüşüne ne de bu aziz kentin anlaşılmasının önüne geçmesine milletimiz olarak izin vermedik, vermeyeceğiz. Önceki gün ihanet örgütünün başta Derik kaymakamımızın şehadeti olmak üzere bütün bu ihanetlerin planlayıcısı ve bu ihanet ve suikastların sağlayıcısı terör örgütlerinin temsilcileri hak ettikleri sona ve cezaya çarptırıldılar." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çalık ve Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler, Rabia - Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını yaparak, kültür ve sanat merkezini gezdiler.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.