Çalışma hayatında köklü değişiklikler bizi bekliyor

Çalışma hayatında köklü değişiklikler bizi bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün dünya; endüstri 4.0 gibi, toplum 5.0 gibi, yaşam 3.0, dördüncü devrim, birey 4.0 gibi konuları tartışıyor. Bu başlıkların hepsi de çalışma hayatında çok köklü değişikliklerin bizi beklediğini gösteriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen 12. Çalışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. ATO Congresium’da düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

"Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak" gündemiyle düzenlenen toplantı için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve ekibini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı gündeminin Uluslararası Çalışma Örgütünün vizyonunu yansıttığını belirtti ve "Bugün dünya; endüstri 4.0 gibi, toplum 5.0 gibi, yaşam 3.0, dördüncü devrim, birey 4.0 gibi konuları tartışıyor. Bu başlıkların hepsi de üretim biçimlerinde ve dolayısıyla çalışma hayatında çok köklü değişikliklerin bizi beklediğini gösteriyor. İnsan gücünün yerini makine ve yazılım gibi unsurların aldığı bir dünyada, istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor. Dünya nüfusunun hızla arttığı, eğitimin yaygınlaştığı, hayat standartlarının yükseldiği bir süreçte, istihdam meselesi giderek daha karmaşık bir hâl alıyor." dedi.

"Biz, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışını tüm çalışmalarında kendine rehber edinmiş bir siyasi hareketin mensuplarıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti. "İnsanı merkeze almayan, ‘önce insan’ demeyen hiçbir yaklaşımın başarı şansı olmadığına inanıyoruz. Bu hareket tarzı, en çok da çalışma hayatı için önemlidir. Büyümek önemlidir, ama insana faydası varsa anlamlıdır. Gelişmek, kalkınmak önemlidir, ama insan hayatına katkıda bulunduğu oranda kıymetlidir. Zenginlik önemlidir, ama tüm insanlara yansıyorsa değerlidir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatımızı 36 milyar dolar seviyesinden 170 milyar dolar sınırına getirmiş olmamız, üretim gücümüzün ne derece arttığını gösteriyor. Millî Teknoloji Hamlesi ile ülkemize, savunma sanayiinden yazılıma kadar her alanda çağ atlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Kadınların, gençlerin ve engellilerin iş gücüne katılımında, son 17 yılda, daha önce hiç olmadığı kadar büyük oranlarda gelişme sağlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz dimdik ayakta durmayı başardık. Bugün de, maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen, hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz.

İnsan gücünün yerini makine ve yazılımın aldığı bir dönemde istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor. Birilerine gel bakalım sen devasa fabrikatörsün yanına 50 işçi daha alıver. 5 bin 10 bin çalıştırmak nedir onun yanında 50 tane daha fazla eleman al dediğimizde rahatsız olanlar var."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler