Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Elazığ’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu Elazığ’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ’a geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak için Elazığ’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bakanlık görevini üstlendikten sonra ilk ziyaretini Elazığ’a gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Programına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaret ederek başlayan Sarıeroğlu, daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, taşeron işçi sorununa değinerek bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Yılın 3’üncü çeyreğinde büyüme oranının 5,1 olduğu dile getiren Sarıeroğlu, “Ülkemizin büyüme rakamları biliyorsunuz açıklandı. Yaşanan tüm süreçlere rağmen yılın 3’üncü çeyreğinde 5,1’lik bir büyüme ile karşı karşıyayız.” dedi.

Taşeron işçi sorunun çok uzun süredir var olduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını aktararak, “Taşeron işçi sorunu biliyorsunuz, çok uzun süredir ülkemizin gündeminde. Geçmişte yaptığım faaliyetler hasebiyle taşeron konusunu iyi bilen bir bakanım. Maliye Bakanlığımız ile birlikte şu anda bir çalışma içerisindeyiz. Taşeron konusu AK Parti döneminde ortaya çıkmış bir konu değil, geçmişten beri Türkiye’de uygulanan bir çalışma şekli. Bu insan onuruna yakışır bir çalışma şekli olmaktan birazcık kayış eğilimi içine girmişti. Bu eğilimi düzeltmek içinde AK Parti iktidarı döneminde çok güçlü bir yasal düzenleme geldi. Kıdem tazminatı, izin ücreti gibi imkânlardan maalesef ki yoksunlardı. Bizim dönemimizde taşeron işçi kardeşlerimiz en önemlisi sendika ile örgütlenme hakkına sahipler. Kıdem tazminatları artık güvence altında ama her ne kadar biraz düzelmeler olsa da talepler farklı yönde. Geçmişte bazı çalışmalar hayata geçirilmek istendi ama şartlar maalesef ki uygun olmadı. Bu dönemde bunun sorumluluğunu biliyoruz. Bu konuyla ilgili bir düzenlemenin taşeron işçilerine yönelik ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sorumlulukla şu anda çok titiz bir çalışmanın içindeyiz.” diye konuştu.

Elazığ İŞKUR binasının açılışını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, son 7 ay içinde bir milyon kişiye iş imkânı sağlayarak istihdamı artırdıklarını belirtti. Sarıeroğlu, “Biz işsiz kardeşlerimizi yeni imkânlarla buluşturarak çalışma hayatına girişlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Diğer taraftan işverenlerimizin yeni istihdam alanları oluşturmaları için de teşviklerimizle, desteklerimizle onlara her türlü imkânı oluşturuyoruz. Bu imkânları oluşturduktan sonrada tüm İŞKUR kadrolarımız ile beraber hem iş arayan hem işverenlerimizi buluşturuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz istihdam seferberliği kapsamında son 7 ayda bir milyonun üzerinde ek istihdam sağlamış durumdayız. İşsizlikle mücadele şu an temel önceliğimiz.” şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarını ziyaret edecek olan Bakan Sarıeroğlu’nun daha sonra kentten ayrılacağı öğrenildi. (Ebubekir Yavuz - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.