Cam silip mendil satan çocuklara ceza kesildi

Cam silip mendil satan çocuklara ceza kesildi

Batman'da sokaklarda mendil satıp, cam silen 62 çocuğa, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan para cezası kesildi.

BATMAN - Batman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; park, bahçe gibi istirahat alanları ile trafik yoğunluğunun artış gösterdiği kavşaklarda yapılan tespitlerde, araç camı silen, kağıt mendil, kalem, çiçek benzeri eşya satışı yapan ve dilencilik yapan çocukların yakalanarak gerekli mercilere sevk edildiği belirtildi.

 

Açıklamada, bu kapsamda Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2014 yılı içerisinde yürütülen sokakta çalıştırılan (dilencilik yapan/cam silen) çocuklara yönelik yapılan çalışmalarda, 62 çocuk hakkında trafik güvenliğini tehlikeye sokarak kavşaklarda araba camlarını silmek ile dilenmek nedeniyle adli ve idari işlemler yapıldığı kaydedildi.

 

Buna göre; 29 çocuk gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Yurduna teslim edildi. 9’u yabancı uyruklu toplam 31 çocuk ise gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. 2 yabancı uyruklu çocuk aileleri ile birlikte Mardin ili Nusaybin ilçesinde bulunan Barınma Merkezine gönderildi. 5 çocuk ailesine idari para cezası uygulandı. Bir şahsa da “Küçük Yaştaki Çocukları Sokakta Çalıştırmaktan” adli işlem yapıldı.

 

Öte yandan, çocukların cadde ve sokaklarda çalıştırılması, alınan “Valilik Kararı” ile yasaklanmıştı. Uymayanlar hakkında yaptırımların da belirtildiği kararda:“…sokaklarda çalışmak veya dilenmek zorunda bırakılan çocukların velisi, vasisi veya bu fiillerin sorumluları hakkında Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince (189) TL idari para cezası verilir” hükmü yer alıyor. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler