Cami avlusuna kurulan çadırda siyasi şov yapılmasına halktan tepki

Cami avlusuna kurulan çadırda siyasi şov yapılmasına halktan tepki

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden genç için Külliye Camisinde taziye çadırı kurulması ve HDP'lilerin siyasi şov yapması Şırnaklıların tepkisine neden olurken il müftüsü, taziyenin siyasi bir şova dönüştürüleceğini düşünemediklerini söyleyer

Cizre-Nusaybin karayolunda karşıdan karşıya geçmek isterken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Atak için Külliye Camisinde taziye çadırı kurularak PKK bayraklarının açılması ve cenazeye katılan HDP'lilerin siyasi şov yapması Şırnaklıların tepkisine neden oldu.

 

Siyasi şov yapılan taziye çadırının Külliye Camisine kurulmasına izin verdiği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan müftlük ise, taziyenin siyasi bir şova dönüşeceğini düşünemediklerini söyleyerek kendini savundu.

 

HDP heyeti cenazeye sahip çıkıp Şırnak girişinden taziye evine kadar yürüyüş düzenleyerek tabuta PKK bayrakları sararak "Şehit Namırın"(Şehitler Ölmez) sloganlarıyla yaşanan trafik kazasından devleti sorumlu tutarak! Protesto yürüyüşü yaptı.

 

Şırnak Milletvekili Selma Irmak’ın da aralarında bulunduğu kalabalık grup yürüyüşten sonra Gündoğdu Mahallesinde bulunan Külliye Camisinden gerekli izni alarak taziye çadırı kurdu.

 

HDP heyeti, taziye çadırını siyasi şova dönüştürürken, çadırın girişine Abdullah Öcalan ve PKK’nin bayrağı asıldı. Tüm bunların cami avlusuna kurulan taziye çadırından yaşanması halkın tepkisine neden oldu.

 

Camide kurulan taziye çadırında siyasi şov yapılmasını kınıyoruz

Camilerin gerek ibadethane olarak gerekse taziye için bütün halka açık umumi yerler olduğunu ifade eden Nuh Eğitim Derneği Başkanı Nurettin Tatar, "Camiler ibadet yerleridir siyasi parti ve bayraklarının liderlerinin posterlerinin asıldığı yerler değildir. Bu herkes için geçerlidir. HDP bu işi sırf ortalığı kışkırtmak için yapıyor amacı ölen kişi falan değildir. Camide kurulan taziye çadırına parti posterleri ve bayraklarının asılarak burada siyasi şov yapılmasını kınıyoruz." dedi.

 

Ölümler üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını belirten üniversite öğrencisi Mücahit A., "HDP zihniyeti her ölünün altından siyaset yapma geleneğini sürdürüyor. Trafik kazasında da ölse normal bir şekilde ölse de bunu bir yere bağlayıp altından farklı şeyler çıkartmak milletin aklını bulandırmaktan başka bir iş yapmıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Cami avlusuna kurulan çadıra bu şekilde posterler asılarak siyasi şov yapılmasının haklı bir yanı olamayacağını dile getiren Mahalle sakinlerinden Ramazan E. ise, "HDP başkasının kanı üzerinden milleti ayağa kaldırma kendini haklı çıkarma palavralarına devam etmektedir. Bu ölen çocuk karşıdan karşıya geçerken ölmüş ama Şırnak’ta sanki cephede savaşmış gibi milletvekilleri tarafından karşılanıp yürüyüşler düzenlemesi doğru değil. İkincisi bunların cami avlusunda kurdukları taziye çadırı da ayrı bir abestir. Müftülük nasıl izin verir? Ayrıca müftülük suçsuzsa madem neden poster asıldığında gerek cami görevlisi gerekse müftülük müdahale etme gereği duymaz. Bu işe bunlar da ortaktır kimse kusura bakmasın." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Müftülük cenazenin siyasi şova dönüştürüleceğini düşünemedik

Konuyla ilgili olarak görüşerek tepkileri sorduğumuz Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, halka açık olan caminin normal bir cenaze çadırı kurulacak hissi ile tahsis edildiğini fakat olayın siyasi şova dönüşmesini tahayyül edemediklerini söyledi.

 

Müftü Özkan, "Malumunuz camiler halk tarafından yapılan ibadethaneler olduğu gibi Allah’ın evi hükmündedir. Tabi ki cenazeler de bütün halka açıktır. O mahallede olan bir cenazeye Külliye Camisinin avlusunda çadır kurma izni istendi biz de verdik. Ama sonradan siyasi bayraklar ve siyasi kişilerin posterleri işi farklı yöne çekti. Bu konuda bana çok telefonlar geldi. Ulusal bir gazete bunu haber yapmış. Olayın bu dereceye geleceğini tahmin etmemiştik." diye konuştu.

 

Cami imamı Necat Zeyrek de, ölen gencin akrabaları tarafından istenilen izni müftülük tarafından onaylatıp gerekli iznin verildiğini söyledi.  (İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.