Cami saldırısı Adıyaman'da lanetlendi

Cami saldırısı Adıyaman'da lanetlendi

Yeni Zelanda'da 2 camiye yönelik gerçekleşen terör saldırısının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Milli Türk Talebe Birliği Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Yeni Zelanda'da iki camide Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen haçlı katliamı düzenlenen basın açıklamasıyla tel'in edildi.

MTTB adına basın açıklamasını Mehmet Akif Olgun okudu.

Haçlı saldırısını lanetlediklerini belirten Olgun, "15 Mart Cuma günü, mübarek cuma namazı sırasında Yeni Zelanda Christchurch'te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist terör saldırısı sonucu 49 Müslüman kardeşimiz şehid olmuş ve çok sayıda Müslüman kardeşimiz ağır yaralanmıştır. Bu elim, feci ve menfur hadise karşısında derin bir üzüntü ve öfke içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Zira inançları gereği ibadet etmekte olan Müslüman kardeşlerimize yapılan bu saldırı İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı bizlere bir kez daha göstermektedir. Yapılan bu menfur, körleşmiş, sapık ve feci terör saldırısını lanetliyor esefle kınıyoruz." dedi.

Müslümanlar ülkelerin saldırılara karşı sessizliğine yakındıklarını söyleyen Olgun, "İslamofobik söylemlerin yüzyıllardan beridir Avrupa'da, Asya'da ve diğer okyanus ötesi ülkelerde Müslümanların tabiri caizse 'öcü' olarak anılması suretiyle dünyada birçok ülkede yaşayan din kardeşlerimizin hedef alınmış olduğunu ve bu durumun sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Defalarca bu tarz elim hadiselerin yaşandığına şahit olduk. Ancak bu hadiseler karşısında Batı ülkelerinin ve bilhassa Müslüman ülkelerin sessiz tutumu bizleri daha derinden üzmektedir." diye konuştu.

"Kutuplaşma ve nefret dolu adımlar durdurulmalı"

Dünyanın artık İslamofobik ve faşist terörizme dur demesi gerektiğini vurgulayan Olgun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kutuplaşma ve nefret dolu adımlar bir an önce durdurulmazsa önü alınamaz bir hal alacak ve yıllardır suskunluğunu koruyan yüce İslam ümmetini büyük bir haykırışa ve kıyama kaldırmak suretiyle kâfirler adına önü alınamaz bir felakete dönüşecektir. Bizler Müslümanlar olarak dinimizin, dilimizin, beynimizin, ilmimizin, ırzımızın, evimizin ve öcümüzün davacısı olacağımızı tüm kamuoyumuzun ve dünya Müslümanlarının bilmesini isteriz. Dünya üzerindeki hiçbir güç, hiçbir terörist, Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyemeyecektir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.