Cami şehidleri için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Cami şehidleri için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı

​Yeni Zelanda’da, Haçlı zihniyetli terörist tarafından gerçekleştirilen cami katliamında şehid olanlar için Elazığ'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yeni Zelanda’da, Haçlı zihniyetli terörist tarafından gerçekleştirilen cami katliamında şehid olan 50 kişi için İzzet Paşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan cenaze namazı öncesinde Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik  (ELHAK) Platformu adına Hafız  Emrah Seçer, bir konuşma yaptı.

Saldırıların Müslümanlara asla geri adım attıramayacağını söyleyen Seçer, camilere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Seçer, "Eğer camide baskı varsa bundan sonra camileri tam dolduracağız Allah’ın izniyle. Bundan sonra daha çok sahip çıkacağız. Camilerimizin ve şehidlerimizin ardındayız. O Hristiyan konuşsun. Yok, boğazın doğusunda kalacaksınız batısına geçemeyeceksiniz, desin. Batısı da bizim. Amerika’sı da Hollanda’sı da İngiltere’si de Rusya’sı da Allah’ın izniyle İslam’ın olacak. Eyfel Kulesini minare yapacağız. 'Eşhedü Enla İlahe İllallah' diyeceğiz. Mabetlerde en gür yerlerde Allah’ın izniyle İslam’ın sedası yankılanacak." dedi.

Seçer'in konuşmasının ardından Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın imamlığında cami katliamında şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından konuşan Müftü Sarıkaya, saldırıda şehid olanlar için Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temennisinde bulunarak dualar etti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.