Cami ve mahalle temsilcisi çocuklar manevi eğitim görüyor

Cami ve mahalle temsilcisi çocuklar manevi eğitim görüyor

Adıyaman İl Müftülüğü, bünyesinde barındırdığı cami ve mahalle temsilcisi çocukların manevi gelişimine yönelik etkinlikler düzenliyor.

Bünyesinde barındırdığı cami ve mahalle temsilcisi çocuklara yönelik 4 gün boyunca manevi eğitim etkinlikleri düzenleyecek olan Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, çocukların manevi değerlere sahip çıkmasını amaçlıyor.

Tarihi Musalla Camiinde bir araya gelen cami ve mahalle temsilcisi çocukların 4 gün boyunca manevi eğitim alacakları etkinlikler başladı.

İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Gençlik Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Koordinatörü Fadıl Akkuş, "Adıyaman İL Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, olarak yaklaşık bir yıl önce gençlere yönelik faaliyet yapmak için kurulmuştur. Koordinatörlük kapsamında gençlerimizin ferah bir ortamda zamanlarını geçirmeleri ve farklı ve olumsuz mekânlarda zamanlarını geçirmemeleri için gençlik merkezi oluşturduk. Liseli gençlerimize yönelik, milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirebilmek için "Asrın İdrakine Sahabe Okumaları Bilgi Yarışması" düzenledik.  Kazanan 100 öğrencimize farklı ödüller verdik. İlk 30'a giren öğrencilerimizi umreye, 45 öğrencimizi gezi programları ile ödüllendirdik. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkabilmeleri adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Üniversitesi ile protokoller imzaladık." dedi.

Camide düzenlenecek ve 4 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerle de ilgili konuşan Akkuş, "Şu an sömestr tatilinde mahalle ve cami temsilcileri olan çocuklarımızı, gençlerimizi dört günlük kitap okuma programına aldık. Şu an Musalla Camiinde caminin o manevi atmosferinde gençlerimiz inşallah kitap okumaları ile 'değerler eğitimi' adı altında farklı eğitimler ile dolu dolu günler geçirmelerini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cami çalışmalarından oldukça istifade ettiklerini söyleyen çocuklardan Muhammed Enes Göksu, "Camide dualar öğrendik, namaz kılmayı öğrendik. Hocalarımız, 'Peygamberlerimize karşı saygı nasıl olmalı?' bize onu öğrettiler. Allah'ı nasıl sevmemiz gerektiğini bize öğrettiler." şeklinde konuştu.

Ahmet Kerim Tuzcu da "Dört gün boyunca Kur'an öğrenme ve kitap okuma ile manevi gelişimimizi sağlayacağız." dedi.

Peygamberlerin hayatını öğrendiklerini belirten Ahmet Özçakmakçı ise "4 günlük kamp süresince hocalarımızın öncülüğünde Kur'an okumayı öğrenmeye, ibadetlerimizi yapmaya ve Peygamber Efendimizin sünnetlerini yaşamaya çalışıyoruz. Sabah namazında buluşma faaliyetlerimiz var. Arkadaşlarımıza ve küçüklerimize örnek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler