Camidekiler ve eylemciler birbirine girdi

Camidekiler ve eylemciler birbirine girdi

Derince'de ortalı karıştı. Çınarlı Camii'nin çay ocağı darmadağın olurken olayları yatıştırmak üzere olay yerine giden İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu yaralandı.

Derince Çınarlı Mahallesi`nde Taksim`e destek eylemlerine katılan 250 kişilik grup ile kendilerine taş attıkları iddia edilen şahıslar arasında çıkan kavgada ilçe emniyet müdürünün de aralarında olduğu 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Alınan bilgi ve iddialara göre; Taksim`de çıkan olaylara destek olmak için 250 kişilik vatandaş grubu Derince ilçesi Çınarlı Mahallesi Önder Caddesi üzerinden Çenesuyu Kaşık mevkiine yürümeye başladı. Bu sırada Çınarlı Camii`nde yatsı namazı için bekleyen vatandaşlar ile destek yürüyüşçüleri arasında sözlü tartışma çıktı. Kendi üzerlerine taş atıldığını iddia eden kendilerini tutamadı ve yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye döndü.

MÜDÜR ARADA KALDI

Yaşanan olayda çay ocağı darmadağın olurken kalabalık grup daha sonra AKP'nin Çenesuyu irtibat bürosunu hedef aldı. Eylemcilerin yürüyüşlerini takip eden polis ekipleri de çıkan arbedeye hemen müdahil olmak istedi. Saldırgan grubu engellemek için polis ekipleriyle beraber olay yerine giden Derince ilçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu da bir anda öfkeli grubun arasında kaldı. Yüzünden ve kolundan darp edilen emniyet müdürü olay yerine takviye olarak gelen polis ekipleri ve kendi imkânlarıyla kurtulmayı başardı.

5 KİŞİ YARALANDI

Kalabalık grup ara sokaklara doğru dağılırken bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Çıkan olaylarda cami çay ocağında ve camide büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayların ardından Vali Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar bölgeye gelerek öfkeli vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet müdürünün yanı sıra olayda yaralanan 4 kişi de hemen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ 15 GÜN RAPOR ALDI

Bizimkocaeli.com'da yer alan habere göre; Vali Ercan Topaca`nın ise meydana gelen arbedede maddi hasar meydana gelen çay ocağının yenilenmesi için çalışmalar başlatıldığını söylediği öğrenildi. Öte yandan olayda yaralanan Derince İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu`nun 15 gün rapor aldığı ve ciddi bir sağlık durumunun olduğu kaydedildi. Güvenlik kameralarının inceleneceğini söylediği kaydedilen Vali Ercan Topaca`nın ise faillerin kısa sürede yakalanması için gereken çalışmaları başlatacaklarını söylediği öğrenildi.

AMACIMIZ CAMİİ`YE SALDIRMAK DEĞİL

Derince Çınarlı Mahallesi`nde yürüyüşe katılan vatandaşlar ise yaklaşık 18 gündür Esentepe Mahallesi`nden başlayarak Önder Caddesi üzerinden Çenesuyu mevkiine kadar yürüdüklerini ancak şimdiye kadar herhangi bir olayın meydana gelmediğine dikkat çekti. Eylemcilerin iddialarına göre; yürüyüş grubunda çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyordu ve camiden kendilerine taş atıldı ve yaşanan arbede bundan dolayı çıktı. Amaçlarının kesinlikle camii ya da AKP temsilciliğine saldırmak olmadığını da iddia eden yürüyüşçüler, olayların provoke edilmemesi gerektiğini de aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.