Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde başlatmış olduğu "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temalı yaz kuran kursu ile birlikte camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde kayıt yapan milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına akın eden çocuklar, şimdiden temel dini bilgiler ile Kur'an-ı Kerim'i öğrenebilmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

Yapılan yaz Kuran kursu hakkında bilgi veren Van İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Başkanı ve Hazreti Ömer Camii İmam Hatibi Mehmet Emin Akan, "Geçtiğimiz Cuma günü malumunuz okullarımız yaz tatiline girdi. Bu iki aylık yaz dönemini değerlendirmek maksadıyla biz çocukları cami ile buluşturmayla başlıyoruz. Elhamdülillah çok verimli de oluyor. Bu seneki temamız 'Camiler Çocukla Dolsun' olarak belirlendi. Amacımız çocukların Kuran-ı Kerim'i sevip camiyle buluşmasıdır. Bu meyanda biz de burada arkadaşlarımız ile beraber üç sınıf olarak ders yaptırıyoruz. Bu çocuklarımıza Kuran-ı Kerim, dini bilgiler, tecvit, kıraat, Peygamber Efendimizin hayatı, sosyal etkinlikler, cami içerisinde ve dışarıda halı sahalarda çocuklarımıza çeşitli etkinlikler yapıyoruz. İnşallah bu sene, Sivil Dayanışma İnisiyatifi ve müftülükle bir protokolümüz olacak. Sivil Dayanışma İnisiyatifi'ndeki derneklerimizde bulunan gençlerimizin, camide bulunan öğrencilerle sosyal etkinlikleri olacak. Halı saha maçları, kır gezileri gibi etkinlikler yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

"Amacımız İslam'ın güzelliğini anlatmaktır"

Akan; "Buradaki maksat; çocuklara caminin güzelliğini, İslam'ın güzelliğini, Kuranın güzelliğini, Peygamber sevgisini, Allah'a bağlılığı ve itaati öğretmektir. Çünkü çocuk, küçük yaşta iken bazı şeylerden etkilenir. Bizim yörenin bugüne kadar yanlış yaptıkları bir konu vardır: Çocuklar camiye geldiklerinde, çocuklara kızıyorlar. Çocukları camiye almıyorlar. Veya onları ürkütecek hareketler yapıyorlar. Hâlbuki ismi üzerinde: Çocuk… Çocuk camide oynayacak ve gürültü de yapacaktır. Buna karşılık, eğer şefkatle, merhametle, güzellikle, ikramla, infakla çocuğa yaklaşırsak çocuğun camiye karşı sevgisi artacaktır. Büyüdüğü zaman da o güzelliği içine hapsedecektir. Ve o güzellikle büyüyecektir. O sahip olduğu güzelliği de dışarıya aktaracaktır. Bu yüzden bizim gayemiz de budur. Bu çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır. Bunları şimdiden camiye alıştırmak ve dini bilgiler ile bilgilendirmek, ibadet, inanç ve itikat konularında onları bilgilendirmek, Allah'a, Peygamber'e, Kur'an'a, camiye ve anne-babaya karşı saygının ne olduğunu bilme gibi şeyleri öğretiyoruz. Genellikle etkinliklerimiz bu yöndedir. Hamdolsun ki, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda bize verimli bir şekilde dönmüştür. Bundan sonra da çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi.

"Çocuklarımıza sahip çıkalım"

Son olarak; "Bizim ebeveynlere tavsiyemiz şudur: Cuma hutbesinde ve diğer vakit namazlarında, cemaatimize, çocuklarını camiye göndermeleri konusunda her zaman tavsiyelerde bulunuyoruz. Ebeveynlik görevi, çocuklara sahip olmaktır, çocukları cami ile buluşturmaktır, Kuran-ı Kerim ile buluşturmaktır. Gönderdikleri yere en az haftada bir defa gidip hoca ile birebir görüşmek ve öğrenciyi takip etmelerini istiyoruz. Öğrencinin, velisi tarafından takip edildiğini bilmesi, çocuğun kendisini daha güzel geliştirmesine faydası olur. Anne-babalara tavsiyemiz, çocuklarına çocuk iken sahip çıkmalarıdır. Yoksa büyüdükleri zaman sahip çıkmadığınızdan dolayı hayatlarını görürseniz çaresiz kalırsınız. 'Ağaç yaş iken eğilir.' sözüne çok dikkat edilmesi gerekir. Buna göre çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocukları camide ürkütmeyelim. Cami muhabbetini, sevgisini kazandıralım. Bütün yaramazlıklarına, gürültü yapmalarına karşı onlara hep kucak açalım. Çocuklarımızı da bu şekilde kazanmış olacağız." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler