Adıyaman'da camiler çocuklarla şenlendi

Adıyaman'da camiler çocuklarla şenlendi

Adıyaman'da başlayan yaz Kur'an kurslarına katılan binlerce çocuk, cami ve kurslarda güzel görüntüler oluşturdu.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından çocuklarda başlayan yaz Kur'an kurslarına katılma heyecanı, bütün Türkiye genelinde artarak devam ediyor. Kimileri ilk defa Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşarken kimi çocuklar da öğrendiklerini pekiştirerek daha güzel okumanın sevinci içinde.

Camileri dolduran çocuklara eğitimlerini veren cami görevlileri, çocukların öğrenme isteklerini ve heyecanlarını canlı tutma adına farklı etkinlikler düzenleyeceklerini belirttiler.

Celalettin Camii İmam-Hatibi Reşat Tan, kurslarla ilgili olarak, "Rabbim hepimiz için hayırlı eylesin bu çalışmalarımızı. Rabbim buradaki kazanımlarımızı diğer zamanlarda da hayatımıza yansıtmamızı nasip eylesin. Ailelere çağrıda bulunmak istiyorum: Çocuklarınızı sürekli olarak camilere yönlendirin. Sadece yaz kurslarında değil, yıl boyunca camilere göndererek onların başarısına başarı ekleyebiliriz. Yaz boyunca çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim bilgisi, siyer, itikat, ahlak ve adap bilgilerini öğrencilerin anlayabileceği bir dille anlatarak, onlara faydalı olmaya çalışacağız." dedi.

"Çocukların neşe almalarını da sağlayacağız"

Çocukların sıkılmalarını önlemek için farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini bildiren Tan, şunları söyledi: "Sinevizyon, İslami içerikli çizgi filmler, değerler adı altında hazırlanmış videolar çocuklara izlettirilecek. Çocukların daha iyi adapte olmaları için cami içinde ve dışında çocuklara oyunlar oynatarak, onların neşe almalarını da sağlayacağız."

"Saygı ve sevgi öğreneceğiz"

Yaz Kur'an kurslarında eğitim alan çocuklar da "Biz yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğreneceğiz. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi nasıl olur? Onu öğrenmek istiyoruz. Dinimizi öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını ve onun ahlakını öğrenmek için camiye geliyoruz. Burada adaşlarımızla daha iyi iletişim kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Cebrail Kutlu isimli veli ise "Allaha şükür, Kur'an öğrenen ve gelecek nesillere aktaracak çocuklarımız var." şeklinde konuştu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler