Camilerde gençlik kolları oluşturulacak

Camilerde gençlik kolları oluşturulacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde gençlik kolları oluşturacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından, gençleri camilere adapte etmek ve ibadetlere yönlendirmek amacıyla camilerde gençlik kolları oluşturulacak.

Buna göre, Diyanet Vakfı ve camilere bağlı dernekler bünyesinde oluşturulacak gençlik kolları, ilk olarak merkez camilerde yapılandırılacak.

Sabah namazında camilerde buluşacak gençler, Kur’an-ı Kerim, fıkıh, siyer ve hadis gibi dersler alacak. Ayrıca, sosyal aktivite olarak futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenlenecek.

“Gönüllülük” esasıyla hareket edecek gençler, kendi aralarında başkan, başkan yardımcısı ve eğitim sorumluları seçecekler.

Cami gençlik kollarına katılmak isteyen gençlerden üye olmak için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırladığı FETÖ raporunda, camilere bağlı gençlik kolları oluşturulması gerektiğini belirtmişti. Raporda, “İl ve ilçelerde gençlik rehberi adıyla yeterli kadrolar ihdas edilmeli ve bu rehberler aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ideal bir gençliğin yetiştirilmesinde gerekli desteği vermelidir.” ifadelerine yer verilmişti.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.