Camilerde Ramazan temizliği

Camilerde Ramazan temizliği

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Ramazan ayı öncesi 42 camide temizlik çalışması başlatıldı.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçede camide temizlik çalışması başlattı. Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, ilçe merkezinde 42 tane caminin bulunduğunu ifade ederek,  camilerin tamamını Ramazan ayı öncesi temizleyeceklerini ve gelen cemaatin hijyenik bir ortamda ibadet yapmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Cami temizliği için oluşturulan özel bir ekip, ilçe merkezindeki camilerde temizlik çalışmalarına başladı. Cami ve ibadethanelerin temizliğinde kullanılmak üzere bir temizlik aracı alan belediye, Ramazan ayı öncesi bütün camilerin temizlik çalışmasını tamamlayacak.

Metropol Caddesi üzerindeki Cebeli Nur Cami'sindeki temizlik çalışmalarını yerinde gören Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, cami avlusunda yaşlılarla sohbet etti. Yaşlılar birlikte çay içen Kılıç, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Cebeli Nur Cami Kur'an Kursu’nu ziyaret eden Kılıç, kurs yetkilileri ile görüştü. Kurstaki sıkıntıları da dinleyen Kılıç, görevlilerin taleplerini not aldı. Kur'an kursunun eksikliklerinin giderilmesinin talimatını  veren Kılıç, kursa ait kreşteki öğrencilerle de görüşerek onlarla yakından ilgilendi. 

İlçe merkezinde 42 tane caminin bulunduğunu ifade eden Kılıç, “Bu camilerin birçoğu cemaati kalabalık olan camilerdir. Camilere yönelik temizlik çalışmaları başlattık.Getirdiğimiz temizlik makinalarıyla kimyasal madde kullanılmaksızın detaylı temizlikler yapılıyor. Vakumlu suyla yıkanıp içerisindeki maddelerle halının gözeneklerine giriyor. Ayrıca 15 dakika içerisinde de kuruyor. Bu uygulamayı tüm camilerimizde yapacağız. 42 caminin tamamını Ramazan ayı öncesi temizleyeceğiz ve gelen cemaatimizin hijyenik bir ortamda ibadet yapmalarını sağlayacağız.” dedi.

Ramazan ayı sonrası da 3 ayda bir camileri temizleyeceklerini belirten Kılıç, “Mübarek Ramazan ayından önce hem cemaatimize hem ilçemizde yaşayan insanlarımıza daha temiz daha hijyenik ortam da hizmet verilmesi amaçlıyoruz. Daha önce belediyenin böyle bir hizmeti yoktu. Cemaatimiz veya cami görevlilerimiz, kendi imkânlarıyla camiyi temizliyordu. Ama çok fazla hijyenik olmuyordu. Bundan sonraki temmuz ayında yapacağımız temizlik ihalesi içerisinde cami temizleme şartını da koyacağız, bu vakitten sonra devamlı hale getireceğiz. Kayapınar’daki cami temizliği artık belediyemiz tarafından yapılacak. Ayrıca Ramazan ayı münasebetiyle camilerimizin çevre düzenlemelerini üstlendik. Park bahçe ekibimize gereken bilgi verilmiştir. Tüm camilerimizdeki peyzaj çalışmalarını üstlendik. Düzenlemeler yapılacak, kamelyalar yenilenecek. Oradaki bankların yenilenmesi yapılacak detaylı bir çalışma başlattık.” ifadelerini kullandı.

Kılıç, çocukların değer eğitimleri ve Kur'an Kursu eğitimi alması için teşvik ettiklerini de vurgulayarak, “İhtiyaçlarını karşılıyoruz, onlarla ilgili bir takım kamplar da düşünüyoruz. Aileleriyle beraber geziler düşünüyoruz. Kendi çocuğumu da göndermeyi düşünüyorum.” şeklinde devam etti.

Ramazan ayı münasebetiyle iftar yemekleri vereceklerini de sözlerine ekleyen Kılıç, “Kayapınar İlçe sınırları içerisindeki 2 noktada iftar çadırı kuruyoruz. Yaklaşık 5 bin ailemize de gıda kolileri dağıtılacak. Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalışacağız. Camilerimizde ve ilçemizde Ramazanla ilgili etkinlikler düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

Kayapınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Erdem de ilçe merkezindeki tüm camilerde mobil temizlik araçlarıyla beraber temizlik hizmeti yapmayı planladıklarını belirterek, "Tüm camilerimizde temizlik çalışması yapıp Ramazan ayına hazırlamak istiyoruz. Camilerde, dezenfekte edip komple halıları yıkayarak bu hizmeti devam ettireceğiz. Bu sadece halıların yıkanması ile sınırlı kalmıyor çevre temizliği ile camların silinmesi gibi komple bir temizlik işlerini de yapıyoruz." dedi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.