Camilerden siren ve ikaz uygulaması

Camilerden siren ve ikaz uygulaması

"İkaz ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi" projesi kapsamında sistemin test aşamasına gelindiği belirtildi.

Türkiye'de ilk kez Kocaeli'de uygulanacak proje kapsamında, telsiz aracılığıyla ildeki 10 bölge aktarıcısına monte edilen yazılımla camilerden ikaz ve anons yapılacak.

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kocaeli İl Afad Müdürlüğü ile Kocaeli İl Müftülüğü arasında 23.11.2018 tarihinde Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un olurlarıyla imza altına alınan protokol kapsamında geliştirilen proje ile siren sisteminin merkezi ezan sistemine entegre çalışması başlatılmıştı. Proje kapsamında muhtarlarımızda bilgilendirilmek suretiyle sistemin test edilmesi için gerekli olur ve süreçler 3 aylık bir sürede tamamlanarak test edilme aşamasına gelinmiştir." denildi.

 Açıklamanın devamında, siren sistemi, merkezi ezan sistemi üzerinden 12 Mart 2019 Salı günü saat: 14.00’de ve 13 Mart 2019 Çarşamba günü saat: 11.00’de ikaz ve alarmlar öncesinde sesli anonsla bilgiler verilerek test edileceği ifade edildi.

İkaz ve alarm işaretleri ile ilgili detay bilgilere AFAD Başkanlığının https://www.afad.gov.tr/tr/3518/Ikaz-Alarm-Isaretleri adresinden ulaşabileceği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.