"Camilere çocuklarımızla birlikte teravih namazına gidelim"

"Camilere çocuklarımızla birlikte teravih namazına gidelim"

On bir ayın sultanı Ramazan ayının bugün kılınacağı ilk teravih namazına ilişkin açıklamalarda bulunan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, camilere çocuklarla birlikte gidilmesi gerektiğini belirtti.

Bugün ilk teravih namazı kılınacak. Kılınacak ilk teravih namazına ilişkin açıklamalarda bulunan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, il genelinde bulunan tüm camilerin ibadete hazır hale getirildiği hatırlatmasında bulunarak, camilere çocuklarla birlikte gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Geylani, "Bugün Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm camilerimizde kılınacaktır. Çocuklar camiye gelsinler diye imamlarımız, çocuklarla birebir ilgilenecektir. Müftülük olarak yaptığımız toplantıda bunu imamlarımıza yeniden hatırlattık. Çocukların camiyi daha çok sevmesi için tüm cemaatimizle birlikte görevlilerimiz de çocuklarımızın ilgisini çekmek üzere gerekli çabayı sarf edecekler." dedi.

"Aileler çocuklarıyla birlikte camiye gitsinler"

Kadınların da rahat bir şekilde teravih namazlarını kılabilmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Geylani, çocukların aileler üzerinde haklarını olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Tüm camilerimiz bayanlara, erkeklere ve çocuklara hazır hale getirilmiştir. Cemaatimiz rahat bir şekilde camilerde ibadetlerini yapabilecekler. Aileler çocuklarıyla birlikte camiye gitsinler. Bu aya has bir namaz olan teravih namazlarımızı ihmal etmeyelim. Camide cemaatle birlikte kılmaya gayret gösterelim."

"Anne ve babalar olarak bizler çocuklarımızdan sorumluyuz"

Anne babaların çocuklar üzerindeki mükellefiyetine değinen Geylani, "Bir anne ve baba, 7-8 yaşına gelen çocuğa orucu hatırlatsın. Ramazan ayının Müslümanlar için oruç ayı olduğunu, rahmet ayı olduğunu öğretsin. Zaman zaman onları sahura kaldırıp, oruç tutma imkânları ve güçleri varsa, ona orucu tuttursun. Çocuk 7 yaşında bunu alırsa büyüdüğü zaman da bunu unutmaz. Bu çocuğun ruhunda bir iz bırakıyor. Anne ve babalar olarak bizler sorumluyuz. Eğer bizler oruç tutar, çocuklarımız tutmazsa yarın Allah’ın huzurunda nasıl hesap vereceğiz? Tabi bunu yaparken çocukları fazla zorlamadan yapmalıyız. Yarım gün de olsa küçük çocuklara bu alışkanlığı aşılamalıyız. Çocuklarımızı camiye götürelim. Teravih namazlarını onlara kıldıralım. Camiyi görsünler. Ramazanın o kalabalığını görsünler. Yarın bu camilere kim sahip çıkacak? Bunun farkına varsınlar. Dolayısıyla bizim böylesi bir sorumluluğumuz ve görevimiz vardır." diye belirtti.

Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının dolu dolu geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, son olarak İslam âleminin Ramazan-ı Şerifi'ni tebrik etti. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.