​Camilere spor alanları kazandırılıyor

​Camilere spor alanları kazandırılıyor

Yaz tatilinde çocukların camiye olan ilgilerini arttırmak için Gaziantep'te bazı camilerin bahçelerine spor alanları yaptırılıyor.

Gaziantep'te yaz tatilinde çocukların ilgisini çekmek ve daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için camilerin bahçelerine spor alanları kazandırılıyor.

Gaziantep'te "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında çocukların camilere olan ilgilerini arttırmak adına sene boyunca Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkamil İlçe Müftülüğü ile koordineli çalışan merkez Şehitkamil Belediyesi, yaz tatilinde açılan Kur'an kursları öncesi camilere spor alanları kazandırmak için çalışma başlattı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçedeki Hayriye-Nuri Bindal Camii'nde yapılan basketbol sahasında oynayan çocukları ziyaret etti.

Camilerin bahçelerine yapılan ve yapılacak olan spor alanları ile ilgili bilgi veren Fadıloğlu, ilçe genelindeki tüm camilerin bahçelerine yapılan spor alanlarıyla milli ve manevi değerlere önem veren nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Fadıloğlu, "Şu anda ilçemiz genelindeki 6 camide basketbol sahası yaptık. Müsait olan diğer camilerde de basketbol, voleybol ve masa tenisi oynanacak alanlar oluşturmayı sürdüreceğiz." dedi.

Milli ve manevi değerlere önem veren, sportmen ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Fadıloğlu, projenin kapsamını genişleteceklerini söyledi.

Fadıloğlu, "Ben, öncelikle cami hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 'Haydi Çocuklar Camiye' projesinde bize verilen destekten dolayı biz çok mutluyuz. Okulların tatile girmelerine çok az bir zaman kadı. Cami hocalarımızla yaptığımız istişareler neticesinde çocuklarımızı sportif etkinliklerle buluşturma noktasında neler yapabileceğimizle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda da ilçemiz genelindeki 6 camide basketbol sahası yaptık. Müsait olan yerlerde basketbol, voleybol ve masa tenisi oynanacak alanlar oluşturmayı sürdüreceğiz. Çocuklarımızın Kur'an eğitimi alırken, diğer taraftan da sportif etkinliklerde bulunmasını sağlamak adına böyle bir çalışma yapıyoruz. İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz ile yıl içerisinde çalışmalarımızı nasıl devam ettirdiysek, inşallah bu yaz döneminde de çocuklarımıza bu şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. İnşallah bu yaz dönemi de başarılı bir dönem olur." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız hem ibadet edecek hem de oyun oynayacak"

Hayriye Nuri Bindal Camii İmam Hatibi Mustafa Yazgan da "Çocuklarımızı camiye alıştırma amacıyla ibadet etme ve oyun oynama etkinliklerinin bir arada olabileceğini göstermek üzere Şehitkamil Belediyemiz basketbol sahamızı kurdu. Gençlerimize cami merkezli bir hayat yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız camide hem ibadet edecek hem de oyun oynayacak. Camilerimizi hayatın merkezine almak adına büyük gayretler gösteriyoruz. 'Haydi Çocuklar Camiye' projesinde de Şehitkamil Belediyemizin bize çok büyük katkıları var. Bu yüzden Şehitkamil Belediyemize ve başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurulan basketbol sahasında vakit geçiren çocuklar da caminin bahçesine basketbol sahasının yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.