Camileri çocuk ve gençlerle şenlendirin

Camileri çocuk ve gençlerle şenlendirin

Özalp ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak imam ve muhtarlarla bir araya gelen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, camilerin çocuk ve gençlerle şenlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak imam ve muhtarlarla bir araya geldi. Camilerin çocuk ve gençlerle şenlendirilmesi gerektiğini belirten Özalp, "İnancımız gereği büyük sorumluluklarınız var. Bunları layıkıyla yapmalıyız." dedi.

Halk Eğitim Merkezinde muhtarlarla bir araya gelen ve burada muhtarlara hitap eden Bilmez, muhtarların mahallelerinde düzeni sağlamak için seçilmiş, devletin temsilcisi ve devlet tarafından görevlendirilmiş insanlar olduğunu ve bundan dolayı muhtarların görev ve sorumluluğunun çok olduğunu ifade etti.

"PKK, bu bölgeye acıdan başka hiçbir şey vermedi"

Bölgedeki en büyük problemin işsizlik olduğuna dikkat çeken Vali Bilmez, "Ancak bu bölgede bir de güvenlik problemi var. Terör örgütü bu bölgeye dram ve acıdan başka hiçbir şey vermedi. Bundan dolayı yatırımcılar, iş adamları bu bölgeye gelmiyor. Burada iş alanları açılsa ekonomi düzelirse işsizlik azalır. Sorunlar da bununla birlikte azalacaktır. Bizim buradan iş adamlarını kaçırmamamız gerekir. Eğer buradaki iş adamlarını buradan kaçırırsak kimse gelip burada fabrika açıp gençlerimize iş vermez. Biz, gençlerimize iş bulmak zorundayız. İşte bu bölge, bu il bizim, gelin sahip çıkalım. Van'a zarar verenlere dur diyebilelim. Buraya fayda sağlayan insanlara, ekmek kazandıranlara da destek çıkalım. Siz muhtarlar bölgemizde olan bitenleri görün. Şiddetle hiçbir şey çözülemez. Biz, sizden terör örgütüne net tavır koymanızı istiyoruz. Özalp'ta iyi şeyler de oluyor. Vatandaşımızdan birçok konuda destek görüyoruz. Burada vatandaş devletimizin yanında." dedi.

Toplantı sonunda muhtarların taleplerini ve sorunlarını da dinleyen Vali Bilmez, daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafla hasbihal eden Bilmez, buradan Halk Eğitim Merkezine geçerek ilçede görevli imamlarla bir araya geldi.

"Camilerinizi çocuklarla ve gençlerle şenlendirin"

İmamların, bulunduğu yerde birer rehber olduklarına vurgu yapan Bilmez, şunları kaydetti:

"İmam yaşadığı yerde, köyde, mahallede önderlik eden, rehberlik eden, yaşantısıyla örnek olan kişidir. Siz imamlar bölgenizin kanaat önderisiniz. Bundan dolayı bu ümmetin, devletin sizden beklentisi çok yüksektir. İmamların kesinlikle terör örgütüyle irtibat içerisinde olmasını istemiyoruz. Siz iyiliği anlatın. Camilerinizi doldurun. Özellikle camilerinizi çocuklarla, gençlerle şenlendirin. Hem devlet memuru olarak hem de inancımız gereği büyük sorumluluklarınız var. Bunları layıkıyla yapmalıyız."

Toplantı sonunda imamların taleplerini dinleyen Bilmez, daha sonra Özalp 2. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Komutandan sorumluluk alanı ve sınırlarla ilgili bilgi alan Bilmez, son olarak İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Vali Bilmez'e; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kamu kurum müdürleri ve Van Büyükşehir Belediyesinden ilgili daire başkanları eşlik etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.