Camilerimiz çiçek açacak kurslarımız yavrularımızla şenlenecektir

Camilerimiz çiçek açacak kurslarımız yavrularımızla şenlenecektir

Okulların tatil edilmesiyle birlikte pazartesi başlayacak olan "Yaz Kur'an Kursları" ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, çocukların camilere gelmesiyle birlikte camilerin çiçek açıp, şenleneceğini ifade etti.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temasıyla,  17 Haziran Pazartesi günü "Yaz Kur'an Kursları" başlıyor.

Camilerin çocuklar ile birlikte şenlenip, çiçek açacağını ifade eden Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan,  anne- babalara seslenerek çocuklarını en yakın camiye göndermelerini istedi.

Hiçbir babanın çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmayacağına dikkat çeken Müftü Taştan, her türlü kötülüğün yaygınlaştığı günümüzde çocuklara sahip çıkılması uyarısında bulundu.

Camide yeniden çocuklarla buluşma sevinci yaşadıklarını belirten Taştan, " 2018-2019 öğretimini tamamlayarak karne heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize hayırlı tatiller dileriz. Yaz tatilini çeşitli etkinliklerle geçirmeye hazırlanan öğrencilerimizi 17 Haziran Pazartesi günü tüm camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda açılacak olan yaz Kur'an Kurslarına bekliyoruz.  'Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun' ilkesiyle camilerimiz çiçek açacak, kurslarımız yavrularımızla şenlenecektir. İman, ibadet ve ahlaka dair derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarımız bir yandan öğrenirken bir yandan eğlenecektir." şeklinde konuştu.

"İnsanın fıtratında iyiye yönelme, güzeli tercih etme ve doğruyu arama eğilimi vardır"

Her çocuğun İslam fıtratı üzerine doğduğuna dikkat çeken Taştan, "Her çocuk, Allah'a inanma, O'nu sevme, O'na bağlanma duygusuna sahip bir şekilde dünyaya gelir. İnsanın fıtratında yani yaratılışının özünde iyiye yönelme, güzeli tercih etme ve doğruyu arama eğilimi vardır. Çocukluktan itibaren yüreğimizdeki pusula, hakkı ve hakikati göstermektedir. Ama büyüdükçe anne babasının ve çevresindekilerin etkisiyle her çocuğun yolu farklılaşır, inancı şekillenir ve ahlakı değişir. Bir ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: 'Bu Kur'an, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.' (Sâd, 38/29)" diye konuştu.

"Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır"

Taştan, "Allah'ın bizlere lütfettiği en değerli nimet ve emanetlerden biri de yavrularımızdır. Sevgili Peygamberimiz bizi bu nimetin kıymetini bilmeye ve bu nadide emanete sahip çıkmaya davet eder. Bir hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem)  bizlere şu hatırlatmada bulunmaktadır: 'Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.' Anne-baba ve evlat arasında hassas bir hak ve sorumluluk dengesi vardır. Çocuklarımızın üzerimizdeki en büyük hakkı ise fıtratlarının saf ve temiz halini koruyarak onları her türlü kötülükten muhafaza etmemizdir." şeklinde konuştu.

"Çocuk ruhu, Kur'an'ın sıcak ve samimi çağrısına, manevi sofrasına hepimizden daha yakındır"

Her çocuğun küçük yaşta muhakkak Allah'ın kitabını öğrenmesi gerektiğini ifade eden Taştan, "Kur'an'ı Kerim'i güzel okumak, en doğru biçimde anlamak ve hayatın her anında yaşamak Mü'min olmanın şiarıdır. Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren Kur'an tilavetiyle ve Kur'an'ın temel değerleriyle tanıştırırsak, bu gayeye erişmeleri kolaylaşacaktır. Çocuk ruhu, Kur'an'ın sıcak ve samimi çağrısına, manevi sofrasına hepimizden daha yakındır. Yüce dinimizi öğrenmenin, namaz ve oruç gibi ibadetleri alışkanlık haline getirmenin, dürüstlük ve şefkat gibi erdemleri benimsemenin en güzel çağı çocukluktur. Yavrularımıza Kur'an sevgisi aşılamak ve Kur'an'ın aydınlığında devam edecek bir ömrün ilk adımlarını atmak istiyorsak, okulların eğitime ara verdiği yaz tatili bunun için eşsiz bir fırsattır." dedi.

"Yavrularımızın bu kurslara katılmasına anne-babalar olarak öncülük edelim"

Camilerin çocukların gönül dünyalarını zenginleştirdiğine vurgu yapan Taştan, "Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Teknolojinin cazibesine kolayca kapılan çocuklarımız, bilgisayar ve telefon ekranlarının önünde günlerini heba etmesin istiyoruz. O halde yavrularımızı bağımlılıktan kurtarıp akıl ve beden sağlıklarını güçlendirecek imkânlar oluşturmak bize düşmektedir. Çocuklarımızın gönül dünyalarını geliştirecek, hayal ve ideallerini zenginleştirecek en güzel vesilelerden biri, cami ve Kur'an kurslarımızda icra edilecek olan Yaz Kur'an Kurslarımızdır. Yavrularımızın bu kurslara katılmasına anne-babalar olarak öncülük edelim. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur'an'ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim. Hz. Peygamberimiz, 'Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' diye buyurmaktadır." diye konuştu.

Taştan, sözlerini şu ifadelerle bitirdi:

"Yavrularımızın masum yüreklerini, berrak zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatalım. Her türlü sapkın düşünceden, ahlaka aykırı davranıştan, hurafe ve bid'attan onları uzak tutalım. Elinde Kur'an, göğsünde iman ile hayatına yön veren samimi mü'minler yetiştirmek için emek verelim. Unutmayalım ki, Allah'ın Kitabı'na aşina olan, Allah'ın Resulü'nü örnek alan, vatanına ve milletine vefa ile bağlanan güzel bir nesil bırakmak hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Bu vesileyle evlatlarımızı misafir etmek için müracaatınızı bekliyoruz. Çocuklarımıza kucak açıyor, hepsi için Cenâb-ı Hak'tan başarılı, hayırlı, mutlu ve sağlıklı bir gelecek niyaz ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.