Camiye devam eden çocuklar ödüllendirildi

Camiye devam eden çocuklar ödüllendirildi

Gaziantep’te “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında beş vakit namaza devam edip, kırk ayet ve 40 hadis ezberleyen onlarca çocuk ödüllendirildi.

Gaziantep’te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Camiye” projesine katılan çocuklar ödüllendiriliyor.

Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkamil Belediyesi ve Hayırda Yardımlaşma Derneği (HAY-DER) ile İzcilik Kulübü tarafından başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında Selman-ı Farisi Camiinde düzenlenen yarışmada; 40 gün boyunca, hafta içi bir vakit, hafta sonu ise beş vakit namazlarını düzenli olarak camide cemaatle kılan, 40 ayet ve 40 hadis ezberleyip puan toplayan çocuklara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışmada birinciye bisiklet, ikinciye ve üçüncüye de uzaktan kumandalı araba hediye edilirken, dereceye giren diğer çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi.

Programda bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu programı kentteki tüm camilere yaymaya çalışacaklarını söyledi.

“İslam’ın ilminden ve terbiyesinden nasiplenmeleri için gayret ediyoruz

Proje ve düzenlenen programa ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Selman-ı Farisi Camii İmam Hatibi Yunus Emre, “Haydi Çocuklar Camiye” projesinin amacının çocukların camide büyümesi ve namazla yetişmesi İslam’ın ilim, ahlak ve terbiyesinden nasiplerini alması için planlanmış bir proje olduğunu söyledi.

Proje kapsamında çocukları camiye alıştırıp, 5 vakit namazın camide cemaatle kılınması ve 40 ayet ve hadisin ezberlenmesinin teşvik edildiğini belirten Emre, “Bu projede asıl olarak çocuklarımızın camide namaza devamlılığını esas alıyoruz. Namazın devamında çocukların İslam’ın ilminden ve terbiyesinden nasiplenmeleri için gayret ediyoruz. Akşam namazından sonra çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif eğitimi ve ezberler veriyoruz. Çocuklarımız hafta içi okula gittiklerinden dolayı bir vakit, hafta sonları ise beş vakit namaza düzenli olarak gelmelerini teşvik ediyoruz. Bu şekilde biz programımızı yürütmeye gayret ediyoruz inşallah.” dedi.

“Camiler toplumun harcı olduğu gibi birleştiren yeridir de”

Çocukların, proje kapsamında camiye büyük bir ilgi gösterdiklerini ifade eden Emre, “Cami ortamı çok farklı olduğu için büyüklerinden çocukları yönlendirmesi edep, terbiye noktasında da çocuklarımızla ilgilenmelerini talep ediyor ve kendimizde buna gayret ediyoruz. Cami gerçekten bu toplumun mihenk noktasıdır. Toplumun harcı olduğu gibi birleştiren yeridir de. Camiler Kabe’nin şubeleridir. Camiler bizim merkezimizdir. Bu merkezi bizler ne kadar kaybedersek o kadar yeniliyoruz demektir.” ifadelerini kullandı.

 

“Namaz kılınca içimize bir ferahlık geliyor”

Proje kapsamında programa katılan çocuklardan Cumali Çakıroğlu, program vesilesiyle cami ve namaz alışkanlığı kazandığını belirterek, “Camiye gelmeyi sevdim. Camiye gelerek birçok ayet ve hadis öğrendim. Eskiden namazlarım düzenli değildi ama bu proje kapsamında camiye geldikten sonra namazlarım düzenli olmaya başladı. Bu programın bize çok faydası oldu. Diğer arkadaşlarıma da çok yararı oldu. Bütün arkadaşlarım namazlarını düzenli bir şekilde kılmaya başladı. Namaz kılınca içimize bir ferahlık geliyor. Herkese bu programa katılmalarını tavsiye ediyorum. Herkesin camiye gelmesini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu program ile camiyi ve namazı sevmeye başladım”

“Haydi Çocuklar Camiye” programı vesilesiyle namaza başladığını belirten Ahmet Serkan Çoğul ise, “Önceden namaz kılmazdım. Bu programı duyunca bende camiye gelerek bu programa katıldım. Biz bu proje ile camiyi sevmeye başladık. Camide yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı bulduk. Camide ayetler ve hadisler öğrendik. Şu ana kadar 40-50 tane hadis öğrendim. Daha önceleri hiç hadis bilmiyordum. Camide Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Sonra hadisleri ezberliyoruz. Bu program ile camiyi ve namazı sevmeye başladım. İnsan, namaz kılınca kendisini daha iyi hissediyor. Müslümanların camilere sahip çıkması lazım. Her insan camiye gelebilir. Gelmeyenlerin camiye gelmelerini istiyorum.” diye konuştu.

“Bu program vesilesiyle namaza başladım”

Hasan Çakıroğlu ise şöyle konuştu: “Ben camiye geldiğimden dolayı çok sevinçliyim. Daha önce camiye gelmiyordum. Geçen seneden beri camiye geliyorum. Camide Kur’an okuyoruz, ayet ve hadis ezberliyoruz. Bu program bizim için çok iyi oldu. Bu program vesilesiyle namazın önemini, Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) hadislerini öğrendik. Camiyi çok sevdim ve alıştım. Bu program vesilesiyle namaza başladım.” dedi.

“Camide güzel konular öğrendik”

Camiye gelerek namazını hiç aksatmaması gerektiğini öğrendiğini ifade eden Seyfullah Aslan, “Önceden camiye hiç gelmiyordum. Bu sene düzenli olarak camiye gelmeye başladım. Camiye gelirken arkadaşlarımı da çağırıyorum. Arkadaşlarımla birlikte camiye düzenli bir şekilde geliyoruz. Önceden ben düzenli namaz kılmıyordum ve namazlarım düzenli değildi. Şimdi namazlarım düzene girmeye başladı. Camide güzel konular öğrendik.” ifadelerini kullandı.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.