Camiye ve bakkala giren hırsızlar 14 bin TL değerinde eşya çaldılar

Camiye ve bakkala giren hırsızlar 14 bin TL değerinde eşya çaldılar

Bingöl’de aynı Mahallede bir gün arayla camiye ve bir bakkala giren hırsızlar 14 bin TL değerinde eşya çalarak kayıplara karıştı.

Bingöl Simani Mahallesi'nde önceki gün Mahalle camisine girip 2 bin TL değerinde Bilgisayar çalan hırsızlar, bir gün aradan sonra aynı mahallede bir bakkala girerek 12 bin TL değerinde sigara ve bebek bezi çaldı.

 

Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkez Kaleönü Mahallesi TOKİ konutlarında bulunan bir bakkal dükkânı önceki gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu.

 

Bakkal sahibi Selahattin Ateş, olayı gündüz saatlerinde fark etmesi üzerine polisi çağırdı. Olay yerine gelen çok sayıda polis hırsızlık olayı hakkında bilgi alarak, soruşturma başlattı.

 

Hırsızlık olayında bakkalın depo kapısının kilidini kırarak içeri giren hırsız veya hırsızlar içerden 12 bin TL değerinde sigara, bebek bezi ve başka eşya çaldığı ifade edildi.

 

“İşyerinden 12 bin TL değerinde malzeme çalındı”

İşyerinden 12 bin TL değerinde malzeme çalındığını anlatan Selahattin Ateş, " Geçen yılda bakalım soyuldu. Bununla beraber, iki defadır, iş yerim soyuluyor. Olayı hayretle karşılayarak, Bakkal dükkânım işte hemen oturduğum binanın karşısında burada geçen yolda gece geç saatlere kadar gidip gelen oluyor. Bu olanlara bir anlam veremedim. Yaptığım araştırmaya göre, önceki gece kar yağışı vardı, havada bir de sis oluşmuştu, bunu fırsat bilen, hırsızlar,   gece saatlerinde araçlarını uzak bir yerde park etmişler, dükkânımın depo kilidini kırdıktan sonra, işyerimden çaldıkları eşyaları, nerden getirdikleri belli olmayan bir eşekle kendi araçlarına kadar taşımışlar.”dedi.

 

“Hırsızların kullandıkları araç,  cezaevi kameralarında görünüyor, istenirse bulunur”

Karşılarında M Tip kapalı cezaevinin bulunduğunu belirten Ateş, hırsızların kullandığı araçla hem hırsızlığa geldiklerinde ve hem de geri gittiklerinde cezaevinin önünden geçmişler. Cezaevi kameraları var, istense hırsızlar, bu kameralar vesilesiyle hemen bulunur.  Aldığım bilgiye göre hırsızların kullandıkları araç,  cezaevi kameralarında görünüyor. Emniyetin biran önce bu olayı ve bir gün öncede mahalle camimize giren hırsızları bulmalarını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“Tüm bu sorunlar, manevi boşluktan kaynaklanıyor”

Ateş son olarak, “Cenabı Allah bu hırsızları ıslah etsin. Bunlar ahiret ve dünyalarını düşünmüyorlar. Hırsızlık yaparak, kendilerince bana zarar vermeye çalışıyorlar, aslına bakarsan kendilerine zarar veriyorlar. Bu konuda gerekli önlemleri almak hepimizin görevi, toplumda manevi bir boşluk var, herkes kendine ve çoluk çocuğuna sahip çıkarsa İslami duyarlılığa sahip olursa bu gibi sıkıntılar ortadan kalkar yetişen yeni nesil de problemsiz olur." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler