​Camiye yapılan haçlı terörüne tepkiler büyüyerek devam ediyor

​Camiye yapılan haçlı terörüne tepkiler büyüyerek devam ediyor

Bingöllüler, Yeni Zelanda'daki haçlı terörünü lanetleyerek, İslam ümmetinin yeniden güçlü hale gelmesinin birlik, beraberlikten geçtiğini dile getirdiler.

Yeni Zelanda'da camilere yönelik gerçekleştirilen ve 50 Müslümanın şehid olduğu Haçlı terör saldırısına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler verilmeye devam ediliyor.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine yönelik gerçekleştirilen ve 50 Müslümanın şehid olduğu vahşi haçlı katliamına karşı tepkilerini dile getiren Bingöllüler, bu katliama karşı tüm insanlığın ayağa kalkması gerektiğini vurguladılar.

Esnaftan Mustafa Hatipoğlu, bu tür olaylara tarihsel olarak bakıldığında, hiçbir zaman gayrimüslimlerin Müslümanlara dost olmadığının görüleceğini söyledi.

Hatipoğlu, "Onlar dostça bir el uzatmışlarsa da mecbur olduklarından dolayı uzatmışlarıdır. Ya da kandırmak için elini uzatmışlardır. Bizleri en çok acıtan şey küfürle işbirliği içerisinde olan ve onları dost edinen Müslümanların durumudur. Müslümanlar birlik halinde olmadığından bu olaylar oluyor. Rabbimiz buyuruyor, 'Hristiyanlar ve Yahudileri dost edinmeyiniz' Allah'ın ayetlerine ters hareket ettiğimiz için bu olaylar başımıza geliyor. Müslümanlar güçlü olursa böyle durumlar olmaz.  Bizler Kur'an ve Hazreti Peygamberin sünnetine sımsıkı sarılmadığımızdan dolayı bu tür katliamlara maruz kalıyoruz. Dolayısıyla, Müslümanların maddi ve manevi açıdan güçlü olması lazım. Gerçek manada ümmet bilinciyle hareket edersek bunları yaşamayız." dedi.

Ünal Ülgün de "Bu katliamlara herkesin karşı durması lazım. Bu olay karşısında içimiz yanıyor. Her Müslümanın tepki vermesi lazım. Ülkemizin lideri bu olaya tepki verdi. Bu yetmiyor tüm insanlığın karşı tepki vermesi lazım. Tüm İslam ümmetin birlik içinde hareket etmesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Yeryüzünde asilik yapanlar rahat etmeyecektir"

Vatandaşlardan Abdullah ise şunları söyledi: "Bu katliam herkes gibi bizi de derinden etkiledi.  Rabbimiz 'Küfür milleti asla Müslümanları sevmez' buyuruyor. Allah onlara fırsat vermesin. Bu tür olayların bir daha olmaması için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi lazım.  Kur'an'ın Müslümanlara mesajı: 'Allah'ın ipine sarılın, birbirinizle uğraşmayın, parçalanıp bölünmeyin' buyruluyor. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik şuuru ile hareket etmemiz gerekiyor. Allah yolunda mücadele edersek, Allah bize yardım edecektir. Yeryüzünde asilik yapanlar rahat etmeyecektir."

"Sadece camidekiler değil tüm Müslümanlar vuruldu"

Camiye yapılan saldırıda sadece oradaki Müslümanların değil, tüm Müslümanların vurulduğunu söyleyen Recep Butaku, bu olayla küfrün tek millet olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsan hakları havariliğini yapan ikiyüzlü Avrupa'dan gelen tepkinin, Charlie Hebdo'da verilen tepkinin yanında bir hiçtir. Niye? Katledilen Müslümanlardır. Bugün en masum yerler ibadethanelerdir, oralar dokunulmazdır. Müslümanlar tarafından hiçbir zaman ibadet yerlerine saldırı yaptığı görülmemiştir.  Hristiyan ve Yahudilerin Müslümanlara karşı bir kini var. Haçlı ruhunu taşıyan o terörist Müslümanları katletmekten zevk alıyordu. Bu olay münferit bir olay değildir. Avrupa'daki Müslümanlara karşı yükselen bir düşmanlığın ve faşistliğin tezahürüdür. Müslümanların bir araya gelip güçlenmesi gerekiyor. Her alanda güçlü birliktelik gösterip, yalnız olmadıklarını göstermeleri lazım."

"Bu katliam herkes tarafından lanetlenmesi lazım"

Mahmut Yakut da "Bu katliam, tüm insanlığa ve Müslümanlara yapılmıştır. Bu katliam herkes tarafından lanetlenmesi lazım. Biz bunu kabul etmiyoruz. İslam dini, Allah'ın yarattıklarına hürmet eden, saygı duyan bir dindir. Bu katliam bir canavarlıktır. Camideki katliam tüm insanlığa yapılmıştır. Bu katliamı insanlık nefretle kınaması lazım." ifadelerini kullandı.

"Bu katliamın arkasında İslam düşmanları var"

Ergin Koç adındaki genç de katliama tepki vererek, şunları söyledi: "Bu olayın arkasında Müslümanlara karşı olan bütün devletler var. Fark etmiyor, Müslümanları kötü gören, Müslümanları sevmeyen bütün devletler bu haçlı teröristin arkasında. Müslümanlar için birlik ve beraberlik olma günü. Müslümanların bir arada olması gerekirken, birbirimizi dışlıyoruz. El ele verip düşmana karşı durmamız lazım. Küfür milleti, Müslümanları birbirine düşürüyorlar, onların oyunlarına gelmememiz lazım. Böyle düşmanlara karşı beraber olmamız lazım ki başkaldırabilelim."

"Katliamların arkasında israil var"

Şeyh Muhammed adlı vatandaş bu katliamın arkasında siyonistlerin olduğunu söyleyerek, "Bu katliamın arkasında israil gibi devletler var. Müslüman kardeşlerimizi katletmişler. Bunu israil yapmıştır. Allah kahretsin onları." diyerek tepki verdi.

"İsrail ve ABD desteğiyle katliamlar yapılıyor"

Ahmet Pekçetin de bu katliamın arkasında ABD ve siyonistlerin olduğunu belirterek, "İsrail ve ABD desteğiyle katliamlar yapılıyor. Müslümanlar ülkeler, Müslümanlar da birbirine destek vermeli, yardım etmeli. Biz Müslümanlar sesiz ve sakin durmamamız lazım, tepki vermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Camiye yapılan katliam karşısında Müslümanların ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan vatandaşlardan Ömer Uyan, Müslümanların artık uyanması gerektiğini belirterek, Müslümanların birbirine destek vermesi ve beraber hareket etmesinin artık zamanın geldiğini dile getirdi.

"Müslümanlar bir araya gelirse muzaffer olurlar"

İslam ülkelerinin başındaki liderlerinin artık Batılıların emrinden çıkması gerektiğini söyleyen Bingöllü yaşlılarından Ömer Yolagelen ile Şefket Tuğa, tüm Müslümanlara duada bulunarak, şunları ifade ettiler:

"Allah Müslümanlara doğru yolu göstersin ve bu çizgide yürümeyi nasip etsin. Kudüs'te bayanlar yere atılıp yerden sürükleniyor, dövülüyor kimseden ses yok, tepki gösteren yok. Allah zulüm ve katliam yapanların belasını versin. Tek çözüm Müslümanların birbirine sırt verip yardım etmesidir.  Müslümanlar bir araya gelirse, Rabbimizde yardım eder inşallah." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler