Camiyi merkeze alarak Siyer Sınavına çalışan genç umreye hak kazandı

Camiyi merkeze alarak Siyer Sınavına çalışan genç umreye hak kazandı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen Siyer Sınavında dereceye girerek umreye gitmeye hak kazanan Mardin’li genç, sınava hazırlık için zamanını camide değerlendirdiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na Mardin’in Kızıltepe ilçesinde girip dereceye girerek umreye gitmeye hak kazanan Mehmet Örnek, elde ettiği başarıda caminin önemli bir faktör olduğuna vurgu yaptı.

Siyer Sınavına 4’ncü kategoriden girerek 100 sorunun 99’unu doğru cevaplayarak umre ödülü kazanan Mehmet Örnek (24), Hz Muhammed'in hayatını öğrenmenin her alanda gerekli ve yol gösterici olduğunu belirtti. 

Hz Muhammed’in hayatının sadece sınav zamanlarında değil yılın 12 ayı ve 365 günü okunması gerektiğini belirten Örnek, elde ettiği başarının kaynağının cami merkezli yaptığı hazırlıkta olduğunu söyledi.

Camide sınava hazırlanmanın mükemmel bir manevi atmosfer oluşturduğunu ifade eden Örnek, caminin feyz ve bereketinin çalışmasına da yansıdığını söyledi.

Örnek, “Öncelikle bana böyle bir günü gösterdiği için Rabbime şükrediyorum. Kendime dedim ki; muhakkak umreyi kazanacağım. Sınava hazırlanırken kitabı 7 defa okudum. İlk 3 okuyuşumda kitaptaki önemli yerlerin altını çiziyordum. 3’cü defa okuduktan sonra altını çizdiğim önemli yerleri bir deftere döktüm. O notları özellikle camide tek başıma kalarak sürekli tekrar ediyordum. Çalışmak için caminin feyz ve bereketi zaten tartışılmaz. Manevi olarak mükemmel bir atmosfer." dedi.

Bu sınavın kaybedenin olmadığını, sınava giren herkesin kazandığını ifade eden Örnek, kutsal mekânları göreceği günü iple çektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Diğer arkadaşlar kaybettim diye üzülmemeli, çünkü kesinlikle bu sınavın kaybedeni yoktur. Siyer kitabını okuyan, sınava giren herkes kazandı. Siyer sadece sınav arefelerinde, okunacak bir şey değildir. Yılın 12 ayı, 365 günü hayatımızda bunu sürekli tekrarlayıp okumamız lazım. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatı bizim için her alanda önemlidir ve bize yol göstericidir."

Sınavda dereceye girip umre ödülüne hak kazanacağını rüyasında da gördüğünü söyleyen Örnek, son olarak şunları ifade etti:

"Sınavdan bir iki gün sonra rüyamda şunu gördüm. Sınavda sekizinci oluyordum ve sınav sonuçları belli olduğunda TV'nin karşısına geçtim, ilk 7 kişi belli oldu. Sonra kura çekildi 8’ci sırada benim ismim çıktı. Allah'a şükürler olsun. Umreye gitmeye hak kazananların arasındayım. O kutsal mekânları, Mescid-i Nebevi'yi, Peygamber Efendimizin kabrini, hepsini ziyaret edeceğim. Oraları göreceğim günü iple çekiyorum. Sonuçlar açıklandıktan sonra sürekli heyecanlıyım, oraları göreceğim diye mutluluktan adeta uçuyorum. Peygamber Sevdalıları Platformuna ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.” (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.