Çamlıyayla’da Kutlu Doğum etkinliği

Çamlıyayla’da Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Çamlıyayla’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Belediye Düğün Salonunda “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Araştırmacı Mehmet Emre, Peygamber Efendimizin yaşantısı ve hayatı hakkında örnekler sundu.

Günümüzde yaşanan toplumsal sorunların nedeninin, Peygamberin yeteri kadar tanınmamasından kaynaklandığını belirten Emre, “Asr-ı Saadete baktığımız zaman sahabe Resulullah’ı bağrına basmış, O’nun her anını hayatlarına uyarlamaya çalışmışlardır. Ama bu gün günümüzde toplumun her kademesine her an, bir günah işlenmekte. Bazen de vahşi olaylara şahit olmaktayız. Cinayetler, hırsızlıklar ve zina had safhaya ulaşmış durumdadır.” dedi.

Emre, daha sonra şunları ifade etti: “Bu gün evlerimizde televizyonlara ayırdığımız vakti, Peygamberi tanımak için okuyacağımız bir kitaba ayırmıyoruz. Bu gün hepimizin bir dizisi ve programı var. İşte bundan dolayı toplumda her an akıl almaz olaylar yaşanıyor. Eğer Peygamberi tanımak ve O’nun yaşantısını hayatımıza uyarlamaya çalışsak bunlar yaşanmaz.”

Emre, konuşmasını, Asr-ı Saadete yaşanan birkaç örnek vererek tamamladı.

Etkinlik Grup Kervan’ın söylediği ilahilerin ardından, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler