Çanakkale ruhu ve bilinci' ebediyen kaybolmasın

Çanakkale ruhu ve bilinci' ebediyen kaybolmasın

Bingöl'de düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi" etkinliğinde konuşan Vali Kadir Ekinci, Çanakkale ruhunun ve bilincinin ebediyen kaybolmaması temennisinde bulundu.

Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Bingöl'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kentte düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi" etkinliğinde konuşan Vali Kadir Ekinci, Çanakkale ruhunun ve bilincinin ebediyen kaybolmaması temennisinde bulundu.

Programda konuşan Vali Ekinci, "Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü' münasebetiyle, bu vatan ve bu millet için arkalarına bakmadan şehadete yürüyen tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bugün de, vatan, din ve bayrak için yurt içinde ve yurt dışında çarpışan güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi daim kılsın. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun." dedi.

Şehitlik ziyaretinin ardından etkinlikler Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Anma Programı ile devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşma, sinevizyon gösterimi ve şiirlerin okunmasının ardından, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü" münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından ödülleri verildi.

Ekinci, programın ardından Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği'ni (BİŞHAK) ziyaret ederek, burada şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi. Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir süre sohbet eden Ekinci, şehit ve gazilerin çocukları ile de yakından ilgilendi.

Burada, şehid yakınları ve gazilere yönelik konuşan Ekinci, "Bütün emeğimiz ve gayretimiz şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkma yönündedir. Canları pahasına bizlere emanet ettikleri değerleri yarınlara taşımanın bilinci ve çabası içerisinde olacağız inşallah. Bu vesileyle, hakkın rahmetine kavuşan kıymetli şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Cennette cemaliyle şereflendirsin inşallah. Gazi kardeşlerimize de Rabbü-l Aleminden şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar. Aileleriyle birlikte sağlıklı sıhhatli güzel günler diliyorum.  Bizlere bugün ev sahipliği yaptığınız için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Ekinci, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları onuruna verilen öğle yemeği programına katıldı.

"Çanakkale Ruhu ve Bilinci’ ebediyen kaybolmasın"

 Ekinci, burada yaptığı konuşmada, "Bizim milletimiz istiklal ve istikbal denildiği zaman; vatan, din ve bayrak denildiği zaman canını dahi hiç çekinmeden feda edebilen bir millettir. Bu adanmışlık duygusu dünyada başka bir millet ve memlekette yoktur. Diğer ülkelerde harp olduğu zaman zaman oradaki insanlar bir şekilde savaştan kaçmanın yollarını ararlar. Bizde ise mukaddesatımız tehlikede olduğu zaman kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla herkes cepheye koşmak ve şehadet şerbetini içmek için hemen harekete geçer. İşte biz böyle mümtaz, böyle eşsiz bir milletin evlatlarıyız. Allah bu milletin bu aziz ve eşsiz duygularını daim etsin. Allah Şehitlerimize Rahmet Eylesin. 'Çanakkale ruhu ve bilinci' ebediyen kaybolmasın." dedi.

Gerçekleşen törene Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra, 49. Komando Tugay Komutan V. T. Albay Ali Olcay Küçüktepe, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, Bingöl Muharip ve İç Güvenlik Gaziler Derneği Ziya Yener, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri personel, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile vatandaşlarımız katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.