“Çanakkale Zaferi bir onur savaşıydı”

“Çanakkale Zaferi bir onur savaşıydı”

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Çanakkale Zaferi’nin kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaş olduğunu söyledi.

Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yüzer, mesajında “Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir.” ifadelerini kullandı.

Yüzer, Türkiye ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

“Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir.” diyen Yüzer, “Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz.” dedi.

Yüzer, mesajında, son olarak şunları söyledi: “Kahraman şehitlerimizin, hakkı hiçbir surette ödenemeyecek fedakârlıklarını ve yakınlarının metânetini, bu millet daima minnetle hatırlayacaktır. Müsterih olunuz ki şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdâfaa ettiği vatanımızı, onlardan tevarüs ettiğimiz azim ve şuurla korumaya devam edeceğiz. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler