"Candan cana yapılan en büyük sadaka:Organ bağışı"

"Candan cana yapılan en büyük sadaka:Organ bağışı"

Batman'da düzenlenen organ bağışı programında konuşan Vali Ahmet Deniz, Batman'ın organ bağışında Türkiye sıralamasında 59'dan 28'nci sıraya düştüğünü söyledi.

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Batman'da özel bir hastane tarafından 'Candan cana yapılan en büyük sadaka: Organ bağışı' sloganıyla bir program düzenlendi.

Etkinliğe Batman Valisi Ahmet Deniz’in yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, bazı kurum müdürleri ve hastane personeli katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Ahmet Deniz, organ bağışı yapılmaması nedeniyle organ bekleyen hastaların hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Bu sayı sadece Türkiye'de 22 bin civarındadır. 22 bin vatandaşımız eğer organ bağışı yapılmazsa, kendilerine uygun organ bulunmazsa 3 ay, 5 ay veya 2 yıl içerisinde hayatını kaybedecek. Organ bağışının dini hiç bir sakıncası yok. Hepimiz ölümlü ve faniyiz. Allah göstermesin yarına çıkıp, çıkamayacağımızın garantisi de yok. Ama bir beyin ölümü gerçekleştiği durumda en azından bir kaç kişiye can verebilmek, hepimizin acısından çok önemlidir, insani açıdan çok önemlidir. Çünkü insani bir davranıştır. Organ bağışında asıl olan, kadavradan nakil olması lazım." dedi.

"Batman organ bağışında Türkiye sıralamasında 59'dan 28'nci sıraya düştü"

‘Hayata bağış’ adı altında organ bağışı kampanyası başlattıklarını belirten Vali Deniz, "Batman'da bağışlar son 4 yılda 600 iken, bugünkü rakamlarımız bin 800'e çıktı. Demek ki yüzde 300 bir artış olmuş. 3 ay önce Türkiye'de 59'ncu sıradaydık, şimdi 28'nci sıraya düşmüşüz. Bizim hedefimiz Batman'a yakışan, her konuda ve her güzel projede önlerde olsun istiyoruz. En azından ilk 10 vilayet arasında olsun. Sizlerin de desteğiyle en kısa zamanda bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sigarayı bırakana altın verildi

Sigara ile mücadele konusuna da değinen Vali Deniz, konuşmasını şu sözlerle devam etti:

"Çağımızın vebası olan sigarayla mücadele ediyoruz. Geçebilen bir hastalık, onunla da hep beraber mücadele edelim. Ne kadar çok insanımıza sigarayı bıraktırabilirsek, demek ki o kadar az gencimiz ve çocuğumuz sigaraya başlayacak demektir. Çünkü görerek içiyorlar. Herkes görerek içiyor. Demek ki ne kadar insan sigara içerse o kadar çocuğumuz sigaraya başlayacak. Sigara bu çağın vebası, bir salgın hastalığı, önlenebilir bir hastalık… Onunla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir taraftan da sigarayı bıraktıralım istiyoruz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için ve torunlarımızı görmek istiyorsak, sigarayı ‘Sen de bırak’ diyoruz."

Etkinliğin sonunda hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, Batman Valisi Ahmet Deniz'e plaket takdimi yapıldıktan sonra, Vali Deniz tarafından organ bağışlarını kayda geçen  hastane personeline plaket, sigarayı bırakan hastane personeline de yarım altın ödül verildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.