Canikli'den 'Akar cami yaptırdı' haberlerine tepki

Canikli'den 'Akar cami yaptırdı' haberlerine tepki

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın cami yaptırdığı” şeklinde servis edilen haberlerin, doğru olmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 3 milyon lira ödeyerek yaptırdığı öne sürülen cami hakkında bilgi verdi.

Canikli, Akar'ın inşaatı devam eden caminin tamamının finansmanını sağlamadığını, 'imkânları ölçüsünde destek verdiğini' söyledi.

Canikli, “Genelkurmay Başkanımız ailesiyle birlikte inşaatı devam eden bir camiye imkanları ölçüsünde bir destek sağlıyor. Finansmanının tamamı Genelkurmay Başkanımızın ailesi tarafından yapılmamaktadır. Bunun kesinlikle hiçbir şekilde duyulmaması ve isimlerinin de verilmemesi hassasiyetiyle bu yardımı yapıyorlar. Oradaki Belediye Başkanı bu bilgiyi paylaşıyor. İnşaatı daha önce başlamış olan bir camiye yardımdır. Bunun neresi yanlış? Bunun üzerinden spekülasyon yapmak ve Genelkurmay Başkanımızla ilgili haksız birtakım töhmetlerde bulunmak doğru değil” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.