"Canımız dediklerimiz bizi vurdu"

"Canımız dediklerimiz bizi vurdu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Canımız dediklerimiz bizi can evimizden vurdular." dedi.

KOCAELİ - Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın 67. Danışma Meclisi Toplantısı Antikkapı Restoran'da düzenlendi. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyesi katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim mücadelemiz kıyamete kadar devam edecektir. Biz halka hizmet etmek için varız. Bizim boş işler ile uğraşacak zamanımız yok. Haşr Suresinin 10. Ayeti bizim için çok önemli Ayette diyor ki: "Yarabbi bağışla bizi, bizden önce inanan kardeşlerimiz de bağışla, iman edenlere karşı gönlümüzde bir düşmanlık bırakma. Sen çok merhametlisin. " Ben faydalı insanları çok seviyorum. Çocukları çok seviyorum. Çünkü onların içinde fesatlık yok. Dostumuzu, düşmanımızı daha iyi tanıyacağız. Önümüzdeki 5 yılda bizim köylerimiz bizim şehirlerimiz Avrupa'dan daha rahat, sağlıklı bir şehir olacak. Bunu kıskanıyorlar" dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 17 Aralık operasyonu ile ilgili konuşarak, "Türkiye'nin en parlak ayı Mayıs 2013'dür. 2013 Mayıs ayı Türk ekonomisinde pek çok güzelliğin yaşandığı senedir. Artı faizler yüzde 63'ten yüzde 4'e düştü. Üç beş tane ağaç bahane edilerek, operasyon yapılmak istendi. Polisin bu kadar orantısız güç göstermesini bizde eleştirdik. Bu operasyon Mayıs ayında yaşanan gelişmelere karşı Türkiye'ye yapılan bir operasyonudur. Bu millet ödediği ağır beldelerden sonra bu oyunları çok net görüyor ve oyuna gelmiyor. 1960'ta yaşananlar bugünlere çok benziyor. Bugün yaşadığımız olaylar 1980,1960'a çok benziyor. Savcının yaptığı operasyon yolsuzluk operasyonu değil, siyaseti dizayn operasyonudur. AK Parti'yi yıkamadınız. Bu operasyonu artık millet yemiyor. Bu kadar büyük camianın içinde çiğ süt emmiş inşalar olabilir." ifadelerini kullandı.


İran ile yaptığımız ticaretten rahatsızlar
Sözlerinde operasyonu yapan savcıya yüklenen Bakan Işık, sözlerine şöyle devam etti: "Ey savcı! Senin derdin yolsuzlukla mücadele mi, Halk Bankası'nı çökertmek mi? Biz kendi bankalarımıza kendi elimizle operasyon yapar hale geldik. Bu ülkede Halk Bankası'nın İran ile ticaret yapmasından kim rahatsız olabilir. Bu ticaretten kim rahatsızsa bu operasyonun başı odur. Bu kesinlikle yolsuzluk operasyonu değil. Kim bu milletin malına haksız yere el uzatırsa ol eller kırılsın. Yolsuzluk ne kadar suçsa inşalara iftira atmakta o kadar suçtur. Biz bu oyuna gelmiyoruz. Bir bedel ödüyoruz. Şu anda hedef Türkiye'de siyasi istikrarı bozmaktır. Bu operasyonun açık hedefi Recep Tayyip Erdoğan, ama biz başbakanımızı yedirmeyiz. Gezi olayları ve 17 Aralık'ta yaşananlar seçimleri seçim olmaktan çıkardı. Yerel seçimler Siyaseti vesayet altına almaya çalışanlara karşı vereceğimiz en önemli mücadele olacak."

Konuşmaların ardından Danışma Meclisi basın kapalı olarak devam etti. (Medeni Topaloğlu - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.