Canlı yayında hayvancılığın sorunlarını Bakan Çelik'e anlattı

Canlı yayında hayvancılığın sorunlarını Bakan Çelik'e anlattı

"Tarımsal Eğitim Seferberliği" tanıtım programında telekonferansla canlı yayına bağlanan bir besici, hayvancılık sektörünün sorunlarını Bakan Çelik’e ileterek destek istedi.

Şanlıurfa’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik’in katılımıyla düzenlenen ‘Tarımsal Eğitim Seferberliği’ tanıtım programında canlı yayına bağlanan bir besici, sorunlarını Bakan Çelik’e iletti.

GAPTEAM Konferans Salonunda saat: 10.00’da düzenlenen programın sonuna doğru Bakan Çelik, ildeki 5 farklı noktaya canlı olarak bağlandı. Yeni hayata geçirilen ‘Tarımsal Eğitim Seferberliği’ programı hakkında sunumların yapıldığı canlı yayına, Siverek'ten  Yılmaz Koyunbakan isimli besici bağlanmak istedi.

Bakan Çelik’in izin vermesinin ardından söz hakkı alan Koyunbakan, başta Şanlıurfa hayvancılığının en büyük sorunu olan küpe sorunu ve diğer sorunlarını anlattı.

Koyunbakan’ın “Sayın Tarım Bakanımız, böyle bir gününüzü bize ayırdığınız için teşekkür ederim” sözleri üzerine araya giren Çelik’in “Ne bir günü, gece-gündüz sizinle birlikteyiz” şeklinde karşılık verdi.

 Koyunbakan şunları söyledi: “Bizim en büyük sorunumuz küpe kayıt sisteminin sürekli olmamasıdır. Sistemin sadece 3 aylığa açık olması çözüm değildir. Çünkü 3 aylık buzağının kaydı için de annesinin kaydı olması gerekiyor. Bu hayvanların çoğunun kayıtsız olmasından dolayı buzağı da kayıtsız kalıyor. Böylece küpesiz hayvan sayımız gün geçtikçe artıyor ve mağduriyetimiz devam ediyor.”

“Devletin verdiği hibelerden yararlanamıyoruz” diyen Koyunbakan, sözlerine devamla, “Her yerde karşımıza bir engel çıkıyor. Bu gördüğünüz 700 hayvanlı işletmeyi kendi imkânlarımızla kurduk. Hâlbuki imkân verilirse daha modern ve daha kapasiteli bir işletme yapmayı istiyoruz. Bir de Yeşilkart’ta prim yazıldığı için besiciler hayvanlarını üzerine kaydedemiyor. Bu hep sorun oluyor. Bu sorunların çözülmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Besici Koyunbakan’ın konuşmasını dinleyen Çelik, bu sorunların çözümü için talimat verdi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.