Çaresiz hasta anne yetim çocukları için ev istiyor

Çaresiz hasta anne yetim çocukları için ev istiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ikamet eden çaresiz epilepsi hastası anne, yetim çocukları için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bismil'in Tepe Mahallesi'nde ikamet eden halk arasında "sara" hastalığı olarak bilinen epilepsi hastası çaresiz anne Çiğdem Bilen, 12 yıl önce trafik kazasında kaybettiği eşinden olan 3 çocuğu için yetkili ve hayırseverlerden kendilerine bir ev verilmesini istiyor.

İnşaat işçisi eşini trafik kazasında kaybettiğini söyleyen Çiğdem Bilen, Tepe Mahallesi'nde bir hayırseverin 6 yıl önce kendilerine verdiği evin yıkıldığını ve 3 çocuğuyla çaresiz olduğunu ifade etti. Hayırsever ve yetkililerden yardım isteyen çaresiz anne, çocuklarıyla başlarını sokacak bir ev istiyor.

Epilepsi hastası çaresiz anne Bilen, "6 yıl evli kaldım. Eşim 12 sene önce vefat etti. Mersin'den Bismil ilçesine geldik merkeze 15 kilometre mesafede olan Teme Mahallesi'nde bir hayırsever bize verdiği eve yerleştik. Ben çocuklarıma hem annelik hem babalık yaptım. Evimiz geçen gün yıkıldı, kiralık eve girdik bu evde yıkılmak üzeredir. Yetkili ve hayırseverlerden başımızı sokacak bir ev istiyoruz." dedi.

Babasını trafik kazasında kaybettiğini annesinin de hasta olduğu için çalışamadığını söyleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki Halime Bilen, "Babam 12 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Kazadan dolayı annem her hangi bir tazminat almadı. Geçimimizi dedemden kalma emekli maaşı ile yapıyoruz. Onunla geçinmeye çalışıyoruz. Sara hastası olan annem çalışamıyor, unutkanlık var. Belirli bir aile düzenimiz yok, okulda da maddi durumuzdan dolayı bazen sıkıntı çekiyoruz. Annem ve kardeşlerim için kafamızın üzerinde bir çatı olsun istiyorum. Başkada bir şey istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Evin ortaca kızı 14 yaşındaki 7'nci sınıf öğrencisi Medine Bilen de şöyle konuştu: "4 sene Mersin'de kaldık babamın vefatından sonra Tepe’ye geldik. Bir hayırsever bize ve verdi. Hayırseverin sayesinde o evde yaşadık ama o evde yıkıldı. Ev yıkılınca başka eve girmek zorunda kaldık bu evde pek sağlam değil ev yıkılmak üzere. Belediye, Kaymakam, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Bize bir ev versinler. Yetkili ve hayırseverlerden talebimiz bu."

Yıllardır bu aileyle komşu olduklarını söyleyen Metin Bal, "Bu aile Tepe’ye geldiği gün bir hayırsever vatandaş tarafından bir ev verildi. Evleri de yıkıldı, başka eve geçtiler. Komşumuz olduğundan dolayı onları çok iyi tanıyoruz, çok mağdur bir ailedir. Şu an girdikleri evde yıkılmak üzere yetkililerden STK ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu çocuklara sahip çıkmalarını istiyorum. Çiğdem hanım komşumuz sara hastası olduğu için hiçbir işe giremiyor. Çocuklarını okula gönderdiği zaman bazen yarı çıplak ayakla onları okula gönderiyor. Ondan dolayı bazen komşularımız tarafından onlara yardım yapılıyor. Devlet tarafından bu aileye herhangi bir yardım yapılmıyor. Bundan dolayı yetkililere seslenerek bu aileye sahip çıkılmasını istiyorum ya bir ev kiralasınlar bunlara ya da bir ev onlara alsınlar yetkililerden ve STK'lardan bunu talep ediyoruz." diye konuştu. (Hasan Gündüz-İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.