“Çarşaf müminelerin kalesidir”

“Çarşaf müminelerin kalesidir”

HDP’nin Silopi’de yaptığı başörtüsü hakaretine tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor. Müslüman kadının örtüsü ve namus kavramının hedef alınmasını kınayan Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, çarşafın mümine bayanların kalesi olduğunu ifade etti

Şırnak Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Tatar, PKK/HDP yanlısı gruplar tarafından bölgenin birçok yerinde 25 Kasım Kadına Şiddet Günü bahanesiyle Kürt kadının geleneksel örtüsü olan çarşafı, kölelik sembolü olarak göstermesini sert bir dille kınadı.

“Çarşaf, Müslüman kadının  ayrılmaz bir parçasıdır”

Konu ile ilgili İLKHA’ya konuşan Tatar, yüzyıllardır Müslüman kadının çarşaf giyerek örtünmeyi bu şekilde tercih ettiğine dikkat çekerek, “Çarşaf, Müslüman kadının  ayrılmaz bir parçasıdır, kalesi hükmündedir. Bediuzzaman Sait Nursi’nin tabiriyle çarşaf, mümineyi dışardaki tehlikelerden koruyan bir kaledir. Bu nedenle Müslümanın kalesine dil uzatan onunla alay eden güruhları lanetliyoruz.”ifadelerini kullandı.

HDP zihniyetinin çarşafa olan saldırısını; dine ve İslam’a yapılan bir saldırı olarak gördüklerini ifade eden Tatar, “Bu zihniyet ve türevleri, daha önce bayramlarımıza dil uzattılar, bayramları yaptırmamaya çalıştılar, bayramları yas günü olarak lanse edip, boykot ettiler. Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim olaylarında Kur’an kurslarına saldırıp Kur’anı Kerim-i yaktıkları gibi İslam’a gönül verenleri de hunharca katlettiler.”dedi.

Tatar, HDP ve uzantılarının, İslami değerlere saldırmaya, insanların inançlarıyla alay etmeye kendilerince marifet saydıklarını, bölgede millete kominizim ve sosyalizmi empoze etmeye çalıştıklarını söyledi.

“Oy verdiğiniz bu şahısları iyi tanıyın”

HDP yandaşlarının çarşafa yaptıkları saldırıyla kirli yüzlerini bir kez daha ortaya koyduklarını belirten Tatar, “Halkımıza buradan çağrıda bulunuyoruz. Gelin, yıllardır arkasında durduğunuz, oy verdiğiniz bu şahısları iyi tanıyın. Sizin dini değerlerinizle nasıl oynuyorlar, alay ediyorlar. Size yönelik nasıl dinsizleştirme politikası güttüklerini iyi görün.”ifadelerini kullandı.

Tatar, Müslüman Kürt halkının dini değerlerine sahip çıkmalarını, bu kirli yüzleri tanıyıp her platformda dile getirmelerini beklediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.