Çatışma mağduru öğrencilerin karne heyecanı

Çatışma mağduru öğrencilerin karne heyecanı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı eğitimleri aksayan ve telafi dersler için çevre illerde eğitim görmeye giden öğrenciler, karne heyecanı yaşadı.

Okullarda eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrencinin bugün karnelerinin almalarından sonra 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sona erdi.

Yaşanan çatışmalardan dolayı eğitimden bir süre uzak kalan ve Mardin, Batman ve Siirt gibi çevre illerde telafi eğitim gören öğrenciler, Silopi Vatan İlk-Orta Okulunda düzenlenen törenle karnelerine kavuştu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, çatışmalardan dolayı öğrencilerin olumsuz etkilendiğini belirterek, telafi derslerle öğrencilerin açıklarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Mardin, Batman ve Siirt gibi çevre illerde öğrencilerin telafi eğitim gördüğünü dile getiren Dayanan, okulların yaz boyunca hafta sonları eğitim verecek şekilde hazır olduğunu, isteyen öğrencilerin bu yaz kurslarına katılabileceğini sözlerine ekledi.

Dayanan daha sonra başarılı olan öğrencilere takdir ve teşekkür belgelerini verdikten sonra öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karnelerini alan öğrenciler ise çok mutlu olduklarını, ancak arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrı kalacakları için üzgün olduklarını söylediler.

Öğrencilerden Rojda Ökten, karne aldığı için çok mutlu olduğunu ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini söyledi.

Öte yandan başarılı öğretmenlere de okul bahçesinde teşekkür belgesi dağıtıldı. (İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.