Çatışmalarda mağdur olan çocuklara moral etkinliği

Çatışmalarda mağdur olan çocuklara moral etkinliği

Bölgede yaşanan çatşmalardan dolayı Batman’a yerleşen ailelerin çocuklarına psiko-sosyal destek hizmeti verildi.

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı Batman’a yerleşen ailelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından psiko-sosyal destek hizmeti verilerek, çocuklara çeşitli etkinlikler düzenlendi.  

Çevre il ve ilçelerde yaşanan olaylardan dolayı göç edip Batman’a yerleşen ailelerin çocuklarına AVM’de yemek verilerek, sinemaya götürülen çocuklara komedi filmi izlettirildi.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, yaptığı açıklamada olayların yaşandığı il ve ilçelerden gelen çocukların yaşadıkları zor günleri atlatabilmeleri amacıyla il müdürlüğü olarak bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında 50 çocukla beraber AVM’de gezdikten sonra öğlen yemeğini beraber yediklerini söyleyen Direk, daha sonra öğrencileri sinemaya götürüp beraber film seyrettiklerini ifade etti.

Çocukların morallerinin ilk geldikleri günden daha iyi olduğunu söyleyen Direk, psiko-sosyal desteklerinden sonra çocukların üstündeki endişe ve korkuyu atlattıklarına dikkat çekti.

Direk, “Çocuklar yaşadıkları kötü günleri en kısa sürede atlatabilmeleri amacıyla uzman personeller bu çocuklarımızla birebir eğitim yapacaklar. Buna benzer etkinliklerimiz devam edecek. Bunu aile görüşmelerinden sonra karar vereceğiz. Çocukların hangi etkinliğe ihtiyacı olduğunu biz uzmanlardan alacağız. Daha sonra etkinliklerini planlayacağız. Çocukları evlerine gönderinceye kadar planlamalarımız devam edecek. Çocukların morali şimdi geldikleri günden daha iyidir. 10-15 gündür aile incelemelerini yapıyoruz. Psiko-sosyal desteklerimiz 10 gündür yapılmaya başlandı. Çocuklar şimdi biraz daha rahatlar. O korkularını atlatmış durumdalar.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.