Çatışmalardan kaçan Cizreli ailenin içler acısı dramı

Çatışmalardan kaçan Cizreli ailenin içler acısı dramı

Cizre’deki çatışmalardan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen 12 nüfuslu Cizreli ailenin, içler acısı durumu yürek burkarken hayırseverlerden yardım bekliyor.

Cizre’deki çatışmalardan dolayı beyaz bayrak açarak evini terk edip çocuklarıyla beraber Kızıltepe ilçesi Dunaysır Mahallesi 557 sokaktaki bir eve yerleşen Cizreli 12 nüfuslu Gezme ailesinin dramı yürek burkuyor.

Cizre ilçesi Cudi mahallesinden beyaz bayrak açıp sadece çocuklarını alarak Kızıltepe ilçesine yerleşen Gezme ailesi hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyor.

Gezme ailesi yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) çarpıcı açıklamada bulundu.

“Bir ay boyuna buğday kaynatıp yedik”

Evden Sadece çocuklarını alarak geldiklerini belirten aile reisi Nurettin Gezme, (57) “Yaklaşık bir ay yiyecek bir şey yoktu. Sadece evde bulunan buğdayı kaynatıp yiyorduk. Perişan olduk. Ben de çocuklarımı alıp kaçtım buraya sığındım. 10 çocuğum ve 2 eşimle birlikte 12 kişiyiz. Büyük eşim göğüs kanseri olduğu için geçen Ramazan ayında ameliyat oldu, o zamandan beri Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor. 3 gündür Kızıltepe’ye geldik. Hiçbir eşyamızı getiremedik. Sadece çocuklarımı aldım ve geldim. Beyaz bayrak kaldırıp zor bela kurtulduk. Cizre’yi terk ettik.” dedi.

İmam nikâhlı eşi Edremit Özdek ise (34) şunları söyledi:

“Cizre’nin Cudi mahallesinde ikamet ediyorduk. Evimiz yıkıldı. beyaz bayrak kaldırıp çocuklarımızın elinden tutarak koşarak kaçtık. Ne yiyecek bir şey vardı, nede içme suyu. Hayvanlarımız telef oldu, hepsi öldü. İçmek için bir avuç suya muhtaç olmuştuk, oda yoktu. Su depomuz çatışmalarda isabet eden kurşunlardan dolayı parçalandı. Allah huzur ve barış getirsin, bu ateşi söndürsün. İstiyoruz ki annelerin yürekleri dağlamasın, anneler ağlamasın.”

“Silah sesleri hala beynimizde yankılanıyor.”

Kaçmadıkları takdirde açlıktan öleceklerine dikkat çeken Özdek, “Her kim bizim bu hale düşmemize sebep olduysa Rabbim hakkımızı onlara bırakmasın, bizi perişan ettiler. Bebeğimin sütü kalmamıştı, açlıktan sürekli ağlıyordu. Evdeki tüm eşyalarımız yakıldı, kışın bu soğuğunda perişan olduk. Silah seslerinden dolayı korkudan çocuklarımın psikolojileri bozuldu. Silah sesleri hala beynimizde yankılanıyor. Öğretmenler gitti, çocuklar okulundan oldular. Bırakın okulu hepimiz açlıktan ölecektik. Çaresizlikten birbirimize dedik ki bizi öldürseler de gideceğiz.” diye konuştu.

“Bir aydır çocuklarımı yıkamamışım”

Son olarak hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Özdek, “Buraya yerleştik ama üzerinde yatacağımız yatak yorgan yok. Allah razı olsun komşular bir iki battaniye, bir halı getirdiler ama, malum kıştır havalar soğuk. Şu an bu evde 10 nüfus kalıyoruz. Kocamın diğer eşi ve bir kızı da hastanededir. Para istiyorlar, ama yok ki onlara gönderelim. Bebeğin sütü, çocuk bezi yok. Yiyecek bir şey yok, sıcak su yok. Bir aydır çocuklarımı yıkamamışım. Hayırsever ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Gene de Allah’a şükür.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler