Çavuşoğlu: F-35 vermezlerse başka alternatiflere yöneliriz

Çavuşoğlu: F-35 vermezlerse başka alternatiflere yöneliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "F-35 vermezlerse başka alternatiflere yöneliriz, İncirlik konusunda gerekirse adım atarız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin 2020 yılının ilk aylarında aktif hale getirileceğini belirtti. Çavuşoğlu, "F-35 projesinden çıkarılma konusunda bir adım yok." dedi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'nin de yeni nesil uçaklara ihtiyacı var, kendimiz üretinceye kadar. O zaman nasıl S-400 için başka arayışlar içine girdik ve en son S-400 anlaşmasını Rusya ile yaptıysak, o zaman Türkiye kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidermek ister ve en doğal hakkıdır. Buna da kimse bir şey diyemez." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, F-35 programındaki diğer ortakların Türkiye'nin çıkarılması kararına destek vermediğini söyleyerek, "Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması mümkün değildir." şeklinde konuştu. Bu yönde bir karar için oy birliği gerekeceğini belirten bakan, tüm NATO üyelerinin hemfikir olmadığını belirtti.

ABD'nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması halinde Türkiye’nin nasıl cevap vereceği sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Yaptırım olursa bizim de ABD’ye vereceğimiz cevaplar var.” dedi.

Çavuşoğlu, “ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz yok, karşı adımlar atarız. Bu tehdit de değil blöf de değil.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.