Çavuşoğlu: Saldırının arkasındakileri araştırıyoruz

Çavuşoğlu: Saldırının arkasındakileri araştırıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erbil'deki saldırıya ilişkin "Saldırganların yakalanması, arkasında ne var… Bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, bir başkonsolosluk görevlisinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli personellerinin lokantada yemeğini yerken 3 kişi tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği belirten Çavuşoğlu, taziyelerini iletti.

Çavuşoğlu, "Saldırganlar yine yan masada Iraklı 2 kişiye daha saldırıyorlar. Birisi vefat ediyor diğeri de ağır şekilde yaralı." bilgisini verdi.

Saldırının ardından hem Bağdat hem de Erbil ile temas halinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, "Saldırganların yakalanması, arkasında ne var… Bunların detayları ile ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz. Kendi içimizde de istihbaratımız ve diğer arkadaşlarımızla da aynı şekilde süreci birlikte yürütüyoruz. Gerekirse heyet de göndeririz tabii." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler